Round-up HK Zaal: Bloemendaal (m) en Ring Pass (v) gedegradeerd

Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse Zaal is duidelijk geworden welke teams degraderen. Bij de mannen trok Bloemendaal aan het kortste eind. Bij de vrouwen was dat Ring Pass Delft. Hun poule had een ongekende ontknoping.

Mannen

Vlak voor tijd stond Bloemendaal met 3-3 gelijk tegen Schaerweijde, de laatste wedstrijd van de dag. Bij die stand zou Kampong degraderen. Maar in de laatste minuten wist Schaerweijde twee keer te scoren, waardoor niet Kampong, maar Bloemendaal volgend seizoen in de Topklasse speelt.

Kampong – Bloemendaal 2-2
Schaerweijde – Kampong 6-5
Bloemendaal – Schaerweijde 3-5

1 – Schaerweijde
2 – Kampong
3 – Bloemendaal

Vrouwen

De vrouwenpoule eindigde in een chaotisch tafereel. Met een stand van 4-3 voor Bloemendaal zou Ring Pass degraderen en bleven Bloemendaal en Laren in de Hoofdklasse. Toen die stand eenmaal op het scorebord stond, werd er anderhalve minuut niet meer gehockeyd. Tot ongeloof van Ring Pass – die vanaf de tribunes toekeken – duurde het tafereel tot het laatste fluitsignaal, waardoor Ring Pass degradeerde.

Ring Pass Delft – Bloemendaal 4-3
Laren – Ring Pass Delft 3-2
Bloemendaal – Laren 4-3

1 – Bloemendaal
2 – Laren
3 – Ring Pass

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Lees hieronder de hoogtepunten van de nacompetitie van de Hoofdklasse Heren en Dames


24 Reacties

 1. charliejanssen

  Puur Toeval dat Laren en Bloemendaal elkaar tot 2x toe precies nodig hebben om op 1 doelpunt in de hoofdklasse te blijven?

  1. daanray

   Schandelijke vertoning van twee “ grote clubs”

  2. FloorVerhoogt

   In de jeugd weten ze dit al jaren op te lossen door in de drieluik om het NK eerst de winnaar te laten spelen en daarna de verliezer van de eerste wedstrijd

 2. jolienvanstokkem

  Schandalig die laatste 1,5min van Bloemendaal-Laren. Ik zou me echt heel erg schamen als ik daar op het veld stond….

 3. jolienvanstokkem

  Schandalig zeg (laatste 90 sec Bloemendaal-Laren), ik hoop dat de knhb hier iets van gaat vinden, maar dat je als speelster hierin meedoet ….

 4. berendromeijn

  Bloemendaal en Laren dames 1 zijn de sportwereld onwaardig

  1. GeDriessen

   Beide ploegen alsnog laten degraderen. Dit moet de bond niet accepteren. Wat een wan vertoning. Te triest voor woorden.

 5. Esnethlage

  Schandalig. Onsportief gedrag. Staat er geen boete op matchfixing?

 6. gerardvanstijn

  Geen idee of dit in de reglementen verboden is, maar iedere vezel in mijn lichaam zegt competitievervalsing en de hockeysport onwaardig.

 7. charliejanssen

  Ik ken de regels niet, maar bij het voetbal krijg je bij een overduidelijke salonremise een forse boete! Hoewel dit geen remise is, is het overduidelijk dat ze niet hockeyen. Als je het dan toch van tevoren afspreekt, dan doe het goed en laat je het balletje gewoon wat rondgaan... De KNHB mag hier een mooie boete opleggen wat mij betreft. Maar goed, Bloemendaal en Laren, die zullen vast wel wat invloed hebben binnen de bond.. Erg sneu voor een team als ring pass die op het veld zelfs 2 niveaus lager speelt dan Bloemendaal. Ik zou het wel weten als bond, of lekker allebei laten degraderen of een stevige boete

 8. GeDriessen

  Wat een wanvertoning. Beide teams laten degraderen en voor het nieuwe seizoen niet laten meedoen. Zo wordt het zaalhockey helemaal om zeep geholpen. Knhb pak je verantwoordelijkheid op!

 9. sander-bout

  Kan de bond dit nou niet van te voren verzinnen???Een drie ploegs poultje met een halve competitie. Ja dan weet je toch dat de ploegen die als laatste spelen precies weten wat ze nodig hebben om zich veilig te spelen en daar een beetje naar toe te spelen! Ja, schandelijk van Laren en Bloemendaal. Traditieclub onwaardig. Maar de competitieleiders van de bond moeten ook echt even wat reflectie houden. Want dit is een brevet van onvermogen!

 10. sanne

  Tsja, erg zuur voor Ring Pass… Inderdaad vrij onsportief wat Bloemendaal en Laren in de laatste 1,5 minuut deden, maar ik vraag me af of andere ploegen in dezelfde situatie iets anders hadden gedaan. Wat ik wel vreemd vind is het volgende: Ring Pass en Laren werden 2e in de degradatiepoule en Bloemendaal 3e. Waarom is Ring Pass dan de ploeg die én twee wedstrijden achter elkaar moet spelen én niet de laatste partij speelt. Het is een enorm voordeel gebleken de laatste wedstrijd te spelen en te weten welke uitslag voldoende is…

 11. Mark Bouwman

  Zie en lees dit nu....Wat ben ik blij dat ik de 5h21m bloedstollende AO finale in Melbourne gezien heb tussen Nadal en Medvedev. Schril contrast met deze show van stompzinnig "gespeeld" onsportief gedrag. Het is een bloody shame een toekijkende mede belanghebbende ploeg zo demonstratief te kleineren.

  1. EricvanDaal

   Laren en Bloemendaal hebben in mijn ogen alleen zich zelf gekleineerd. Grote schande.

 12. nic-vis

  Laren en Bloemendaal 3pt in mindering brengen en wedstrijd overspelen. Dat zal ze leren. Wat is dit voor signaal naar de jeugd over fairplay?

 13. kasparstevens

  9.18 Spelers mogen het spel niet vertragen om daardoor voordeel te behalen (tijdrekken). ... Tja, maar wat doe je als scheids dan ... Ben wel benieuwd of ze officiële aantekening/opmerking op wedstrijdformulier hebben gezet.

  1. tom-kool

   Als scheidsrechter kan je in deze situatie niets doen. Het spel ligt namelijk niet stil, de bal is in het spel en bespeelbaar. Dat het gedrag absoluut hockey onwaardig is en dat de bond hier hoe dan ook iets tegen moet doen is duidelijk. De vraag is alleen wat omdat hierover niets in de regels staat.

  2. TeunBleijenberg

   Dit is geen vorm van tijdrekken, waardoor één van beide partijen benadeeld wordt. Er is hier sprake van dat beide partijen gedurende anderhalve minuut geen aanvallende intenties vertonen.

 14. robdux

  Beetje jammer dat twee ploegjes niet aan hun sportieve plicht voldoen. De meisjes zullen vast progressie hebben gemaakt. Van de coaches vraag ik mij dat laatste af.

  1. reneclumpkens

   Als je de bal 1.5 minuten rondspeelt ziet het er beter uit maar het resultaat is hetzelfde. Sr kan hier niets tegen beginnen. De bal is in het spel. Je kunt een ploeg ook niet verplichten aan te vallen met het risico van een doelpunt tegen uit de counter. Het is zuur voor Ring Pass. Andere volgorde wedstrijden is een goed alternatief.

 15. Anique van der Hoop

  Ik zat gisteren op de tribune met de meiden van RIng Pass te kijken naar wat er aan het gebeuren was op het veld. Dat was vrij weinig. Ik was trots op meiden van RP dat ze hier zo rustig en netjes onder bleven. Trots op de meiden van RP omdat zij ervoor hadden gezorgd dat dit echt voor onze ogen aan het gebeuren was. Maar ik kan je zeggen dat dit echt pijn deed en heel onrechtvaardig. KNHB ik zou zeggen dit mag niet meer gebeuren.


Wat vind jij? Praat mee...