Volop strijd tijdens zaalhockeytoernooien voor topjeugd

Rond de jaarwisseling vonden traditioneel weer de zaalhockeytoernooien voor de top van de hockeyjeugd plaats. Er werd door de jeugdteams flink gestreden om de laatste titels van 2016 en de eerste van 2017. De resultaten van de bekendste vier toernooien (Saturnus, Mercian Indoor, Dutch Indoor Cup, HBR) op een rij. Opvallend sterk bleek Kampong MC1: het team schreef het Saturnus toernooi, HBR Indoor én de Dutch Indoor Cup op hun naam.

Saturnus Indoor

Het Saturnus Indoor toernooi, georganiseerd door Ring Pass Delft, werd in de D-categorie gewonnen door SCHC JD1 en Rotterdam MD1. Daarnaast schreven Voordaan JC1 en Kampong MC1 het toernooi  op hun naam. Ook de JB1 van Kampong nam een gouden medaille mee naar huis. Stichtsche MB1 was bij de meiden het sterkst. Bij de oudste jeugd waren de mannen van Bloemendaal JA1 en de dames van Almere MA1 de winnaars van het toernooi.

Dutch Indoor Cup

In Sportcentrum VU te Amstelveen werd de laatste dagen van 2016 gestreden om de Dutch Indoor Cup. Vanuit het hele land kwamen teams naar Amstelveen. Bijzonder is dat Kampong MC1 ook op dit toernooi kampioen werd. Bij de Jongens C ging Amsterdam er met goud vandoor. Verder schreef zowel Hurley MB1 als Hurley JB1 het toernooi op hun naam en won Den Bosch in de Meisjes D categorie. De jongens van Amsterdam en de meisjes van Hurley wonnen tot slot in de JA1 en MA1 categorie.

Mercian Indoor

Op het Mercian Indoor toernooi in Almere bleek de MC1 van Den Bosch het sterkste. In dezelfde categorie bij de jongens ging Schaerweijde er met de eerste prijs vandoor. Een dag later schreven Amsterdam MB1 en Laren JB1 het toernooi op hun naam. En gisteren, op de laatste speeldag, waren Amsterdam MA1 en Pinoké JA1 de winnaars.

HBR Indoor

Bloemendaal JA1 kroonde zich op de laatste dag van het toernooi tot kampioen en bij de meiden won Alecto MA1. Op de B-dag lag het niveau dicht bij elkaar, merkte de organisatie van het HBR Indoor. Alliance JB1 wist uiteindelijk te winnen en ook Weert MB1 bemachtigde goud. In de C-categorie wonnen Huizen JC1 en Kampong MC1. Voordaan JD1 en Kampong MD1 bleken in de D-categorie het sterkst.