Voormalige Kampong-sterren nu ook kampioen reserveteams zaal

Ze kunnen stuk voor stuk terugkijken op een imposante carrière op het allerhoogste niveau. Maar ook nu de voormalige Kampong-sterren als Constantijn Jonker, Philip Meulenbroek, Roderick Weushof en Quirijn Caspers op een lager niveau afbouwen, gaan ze voor de prijzen. Met Kampong Heren 2 kroonden ze zich zondag Nederlands Kampioen bij de Reserveteams. 

Dit Nederlands kampioenschap zou vorige week zondag in Rotterdam worden gehouden, maar werd toen door de KNHB afgelast vanwege de storm Ciara. Dit tot teleurstelling van de teams, die in onderling overleg overeen kwamen om zondag te spelen. Met de hulp van de hockeybond kon het evenement daardoor zondag toch doorgang vinden in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.

Door toonde Kampong Heren 2 zich een klasse apart. De Utrechters wonnen in de halve finale met 8-4 van Push Heren 2 en in de finale waren ze met 5-3 te sterk voor  hdm Heren 3, waarna het feest kon losbarsten voor de oud-internationals waarvan een deel vorig jaar met Amsterdam ook al landskampioen werd bij het NK voor reserveteams op het veld.

Roderick Weusthof, all time topscorer van de Hoofdklasse op het veld, toont zich verguld met de plak voor Nederlands kampioen zaal reserveteams. Foto: Orangepictures/Ron jonker

hdm kampioen dames reserveteams

Bij de dames bereikten Hilversum, Groningen, hdm en Leonidas de halve finales. Daarin toonde hdm D2 zich met 10-5 duidelijk te sterk voor Leonidas. In de andere halve finale was het lang een spannende strijd tussen Hilversum en Groningen. Toen de Noorderlingen hun keepster eruit haalden in een poging de achterstand weg te werken, ging het hard en zegevierde de Hilversumse formatie met 7-0.

Feest bij hdm dames 2. Foto: Orangepictures/Ron jonker

De finale bij de dames tussen hdm en Hilversum werd een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren. Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. hdm nam die met 2-1 beter, waarna vreugdekreten sportcentrum Valkenhuizen vulden.


2 Reacties

  1. gerardvanstijn

    Er klopt iets niet in dit artikel: "In de andere halve finale was het lang een spannende strijd tussen Hilversum en Groningen. Toen de Noorderlingen hun keepster eruit haalden in een poging de achterstand weg te werken, ging het hard en zegevierde de Haagse formatie met 7-0." Hilversum ligt niet in Den Haag. Of er is een stuk tussen de twee zinnen verdwenen in het artikel.

    1. Eelko Wester

      Dank voor de tip. Tekst is aangepast.


Wat vind jij? Praat mee...