Wellen pusht Pinoké na heerlijke finale (5-4) naar eerste landstitel

Voor het eerst in de geschiedenis zijn de mannen van Pinoké landskampioen in de zaal geworden. De 5-4 overwinning op drievoudig landskampioen HDM betekent een nieuwe mijlpaal voor deze generatie Steekneuzen, die in 2018 met de Gold Cup voor het eerst in de historie een prijs won.

‘In het begin was het alsof we aan schaken waren. Maar na de eerste goal lag de wedstrijd helemaal open. Wat was dit een geweldige finale om te spelen. Elke seconde was spannend. Elke fout kon worden afgestraft. Elke minuut was schitterend om mee te maken’, waren de woorden van Niek Merkus, aanvoerder van Pinoké, een fractie na de finale.

Op papier was Pinoké-HDM een droomfinale. In de praktijk leverde het een heroïsch gevecht op. Een finale om van te watertanden, compleet met heerlijke goals, technische hoogstandjes, een comeback van HDM en als klap op de vuurpijl de winnende goal van Niklas Wellen, met nog vijftien seconden op de klok.

Pinoké viert het winnen van de landstitel. Foto: Willem Vernes

Hoogstandjes

Landskampioen Pinoké speelde na de 0-1 van Chris Taberima een geweldige eerste helft. De zaalhockeyklasse droop van de ploeg af. De 1-1 kwam voort uit een schitterende combinatie tussen Texas Bukkens en Noud Schoenaker. De 3-1 van Marlon Landbrug, na de strafbal die werd binnengepusht door Jannis van Hattum, viel precies in het rustsignaal, na een heerlijke turn van Landbrug.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de tweede helft, nadat HDM via Taberima terug tot 3-2 was gekomen. Net als in de halve finale van het NK Zaal toverde Miles Bukkens met de bal en gaf hij vanuit de hoek van het veld achter zijn rug langs een splijtende pass op Langbrug. Die liet opnieuw een technisch hoogstandje zien en speelde met een turn zowel verdediger Kieran Dartée als keeper Joey Fontaine uit (4-2).

Teleurstelling bij de mannen van HDM. Foto: Willem Vernes

Comeback HDM

Met HDM trof Pinoké een tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaf. De laatste minuten van de wedstrijd forceerde de ploeg van Tom Pijpers een knappe comeback. Eerst was het Boris Burkhardt die na een één-twee met Taberima de 4-3 binnenschoot. Vervolgens maakte Taberima op aangeven van Burkhardt de 4-4. De tijd tikte weg en shoot-outs hingen in de lucht.

Toch ging de landstitel verdiend naar Pinoké. Met nog vijftien seconden te gaan sleepte het Duitse fenomeen Wellen de winnende goal binnen. Alles en iedereen die Pinoké een warm hart toedraagt, ontplofte. Het doelpunt in de laatste seconden was de ultieme climax van een heerlijke finale.

Kijk hieronder de beelden terug

Pinoké-HDM 5-4 (3-1)
0-1 Chris Taberima (sc)
1-1 Noud Schoenaker
2-1 Jannis van Hattum (sb)
3-1 Marlon Landbrug
3-2 Chris Taberima
4-2 Marlon Landbrug
4-3 Boris Burkhardt
4-4 Chris Taberima
5-4 Niklas Wellen (sc)


7 Reacties

 1. charliejanssen

  Ik kan er niks aan doen maar Miles Vullend heeft net zulke nare trekjes als vele voetballers. Zonde want hij kan zo waanzinnig hockeyen.

 2. charliejanssen

  Bukkens*

 3. sanderwiggers

  Ach Charlie, wat zijn jouw Haagse druifjes zuur. Ik zag een 18-jarig jochie die kleur gaf aan het zaalseizoen én in de finale ook nog schitterde. Weergaloos talent.

 4. astridv

  Miles is een toptalent. En een buitengewoon aardige jongen. Ik denk dat je hem niet kent.

  1. charliejanssen

   Beste Astrid, nu doe je de onterechte aanname dat ik Miles een onaardige jongen vind. Ik zeg alleen wat ik zie als ik hem op het veld zie. Doet verder niets af aan het feit dat het vast een aardige jongen is. Maar ik vind zijn maniertjes in het veld gewoon vervelend.

 5. astridv

  Maar nu even terug naar het echte onderwerp. Wat vonden jullie van de wedstrijd? Ik ben bevooroordeeld natuurlijk. Voor Pinoké het eerste landskampioenschap ooit, in meer dan 90 jaar. Het spel was goed van beide kanten. De scheidsen ook trouwens. Uitblinker in de finale?

 6. kasparstevens

  Dat schot op goal, waar de laatste SC voor werd gegeven … dat was toch enorm gevaarlijk. Of die hand nu precies wel of 5cm boven de grond was … die kerel moet toch beschermd worden door de scheids. Begrijp niet dat hier niet veel meer discussie over is … beslissend in de finale.


Wat vind jij? Praat mee...