WK Zaal in 2023 in Zuid-Afrika

Het uitgestelde WK Zaal voor dames en heren wordt van 5 tot en met 11 februari 2023 gehouden in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. Hiertoe besloot de internationale hockeyfederatie afgelopen weekend in Terrassa, Spanje.

De zesde editie van het wereldkampioenschap zou in eerste instantie begin februari 2021 plaatsvinden in het Belgische Luik, maar vanwege de coronapandemie was er geen andere keuze dan het evenement met een jaar op te schuiven. Maar ook in 2022 zat het coronavirus het evenement dwars en ging er opnieuw een streep door het toernooi.

In 2023 moet het driemaal is scheepsrecht zijn voor het WK Zaal. Het is de eerste keer dat het mondiale toernooi buiten Europa wordt gespeeld. Zowel de Oranje Dames Zaal als de Oranje Heren Zaal hebben zich geplaatst voor het WK. De dames pakten begin 2020 in Minsk Europees zilver, de mannen grepen brons in Berlijn.

Training Oranje Dames Zaal in Sportcentrum Olympos in Utrecht. Foto: Bart Scheulderman

Het vorige WK was in 2018 in Berlijn. Toen pakten de Oostenrijkse mannen de titel, net als de Duitse vrouwen. Zij versloegen Oranje in de finale. De heren ontbraken in 2018 op het wereldkampioenschap. Zij liepen toen kwalificatie mis, door een zevende plek op het EK het jaar ervoor.

EK in Hamburg

Aan het einde van het jaar (7 tot en met 11 december 2022) nemen de Oranje Heren Zaal en Oranje Dames Zaal ook deel aan het EK Zaal in Hamburg. Dit toernooi stond in eerste instantie gepland voor begin 2022, maar ook hier zorgde de coronapandemie ervoor dat het evenement werd verplaatst.


2 Reacties

  1. arieaudier-nl

    Wordt zeker alleen op Watch hockey uitgezonden?

  2. Redactie hockey.nl

    Ja klopt. Voor een kleine 5 euro kun je het hele toernooi volgen. Je kunt dan alle wedstrijden live zien


Wat vind jij? Praat mee...