WK Zaalhockey in België uitgesteld naar februari 2022

Het WK Zaalhockey is vanwege het coronavirus een jaar verplaatst. Dat hebben de Internationale Hockey Federatie (FIH) en Belgische hockeybond donderdag bekend gemaakt. Het mondiale toernooi wordt nu van 2 tot en met 6 februari 2022 gespeeld. De locatie blijft onveranderd: Het kampioenschap wordt gespeeld in Country Hall, de thuisbasis van Liège Basket Club.

Thierry Weil, algemeen directeur van de FIH legt het besluit uit: ‘Dit was de enige mogelijke optie’, zo vertelt hij in een persbericht. ‘Door de (on)mogelijkheid van teams om te reizen, het niet kunnen afwerken van kwalificatietoernooien en toegangsbeperkingen van fans en om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen, was er geen andere keuze.’

‘We zijn overtuigd dat dit de verstandigste beslissing is’, vult Serge Pilet, directeur van Hockey Belgium aan. ‘Laten we hopen dat dit uitstel ons in staat stelt om een prachtig evenement te organiseren, maar laten we eerst allemaal samen proberen deze pandemie achter ons te laten.’

Oranje Dames en Heren Zaal

Dit is de zesde editie van de Indoor Hockey World Cup. Het wereldevenement zal 12 teams zien strijden in de mannen- en vrouwencompetitie. Duitsland bij de vrouwen en Oostenrijk bij de mannen, zijn de winnaars van de laatste editie, die plaatsvond in 2018 in Berlijn. Zowel de Oranje Dames Zaal als de Oranje Heren Zaal hebben zich al geplaatst voor het wereldkampioenschap in België. De dames pakten begin dit jaar Europees zilver, de mannen grepen het Europees brons.

Archiefbeeld van de Oranje Heren Zaal, begin dit jaar tegen Duitsland. Foto: Willem Vernes

 

 


5 Reacties

 1. Derrick Bijker

  Waarom schrijft hockey.NL, het hockeymedium van Nederland, niks over de vermeende misstanden bij hockeyclub Noordwijk. Wat is er daar gebeurd? Is het een incident of komt dit vaker voor, ook bij andere clubs? Leuk hoor die verhalen over (het gebrek aan) homo-acceptatie in het toch ook al te blanke hockeyland. Leuk ook die jongensverhalen over ouders met ‘verkeerde’ auto’s of de overgang van jongens A naar Heren 1, maar de actualiteit mag ook belicht worden toch? Ook al is dat geen rozengeur en maneschijn. Neem jezelf serieus als journalist/platform en verdiep je erin!

  1. sven-v

   Er is al aandacht aan besteed toch? Zijn er nieuwe feiten? Het is mijns inziens een belangrijk onderwerp waar wellicht lessen uit geleerd kunnen worden. Maar alleen op basis van betrouwbare feiten, want anders verzand je al snel in roddel en achterklap. Daar is dit niet het medium voor.

  2. stekel

   Qua publiciteit ..KNHB wacht op een leuk moment met een sponsor oid. Veel vaker of voor andere onderwerpen komt zij meestal niet naar buiten met iets, niet op dit platform tenminste.

 2. feddexh

  Kijkt de bond dan ook naar het eigen zaalseizoen? Ik zit zelf als speler echt in dubio over het komende zaalseizoen. Gaat het wel door of niet? Zo ja, hoe gaan we dan hockeyen? zo niet, wat is er als alternatief?

 3. hendrik-jan

  Is er al bekend of andere internationale indoor toernooien zijn uitgesteld, zoals EC II bijvoorbeeld in Kroatië in januari?


Wat vind jij? Praat mee...