Zaalhockey live: beide teams van HDM in de spotlights

De zaalcompetitie draait op volle toeren. Zondag zijn we alweer toe aan de vierde speeldag van de hoofdklasse-teams. En ook deze week zenden we twee wedstrijden live uit. De duels zijn te zien via ons YouTube-kanaal en hockey.nl/live.

We zetten deze week onze camera’s neer in Arnhem, waar in sportcentrum Valkenhuizen poule A van de vrouwen en poule B van de mannen in actie komen. Om 12.30 uur kun je inschakelen voor het duel tussen de damesteams van HDM en Oranje-Rood. De Haagse ploeg is koploper is haar poule en is daarmee heel hard onderweg naar een play-off-ticket. Oranje-Rood heeft hele andere belangen. De Brabantsen staan na zes duels vijfde en die plaats leidt aan het eind van de tien competitiewedstrijden tot het spelen van nacompetitie. 

Om 15.30 uur kunnen de kaasblokjes en bitterballen op tafel, als de mannen van Rotterdam en HDM aantreden. Een heerlijk affiche tussen twee teams die strijden om deelname aan het finaleweekend. Pouleleider HDM kan zich zondag zelfs al plaatsen voor de play-offs, als ze allebei hun duels winnen. Rotterdam begint de dag als derde op drie punten van runner-up Amsterdam. Zet je alvast maar schrap voor een doelpuntregen: beide ploegen scoren gemiddeld meer dan vier goals per wedstrijd. 

Rotterdam-topscorer Jochem Bakker. Foto: Koen Suyk

Alle duels worden voorzien van commentaar door Reemt Borcherts. Na afloop van beide wedstrijden volgen er interviews met de hoofdrolspelers. Als je niet rechtstreeks kunt kijken, zijn de streams na afloop terug te kijken op onze site en ons YouTube-kanaal.

Natuurlijk zijn we ook aanwezig bij de andere zaal waarin een Hoofdklasse-ronde gaande is. Onze verslaggevers reizen af naar de Sporthallen Zuid in Amsterdam, waar de andere twee poules in actie komen. Uiteraard melden we tijdens de dag uitslagen en standen en lichten we na afloop de hoogte- en dieptepunten eruit.

Stuur je beelden

Behalve vanuit de Hoofdklasse zijn we ook geïnteresseerd in beelden van andere zaalhockeyduels, zowel uit de top als de breedte. Dus heb je mooie goals, acties of reddingen van wedstrijden in de zaal, mail deze dan naar redactie@hockey.nl of stuur ons een DM op ons Instagramaccount.

<< Check hier de wedstrijdprogramma’s van de Hoofdklasse zaal mannen en vrouwen >>


Wat vind jij? Praat mee...