NOS zondag aanwezig bij topper tussen Oranje-Rood en HGC

De NOS is komend weekend bij de hervatting van de Hoofdklasse aanwezig bij het duel tussen de mannen van Oranje-Rood en HGC. Een samenvatting daarvan wordt zondag uitgezonden in de uitzending tussen 18:00 en 19:00. Zoals gebruikelijk is hockey.nl dit weekend ook aanwezig bij Hoofdklasse- en Promotieklasse wedstrijden.

De samenvattingen van alle Hoofdklasse-wedstrijden van aanstaande zondag zijn te zien bij Ziggo Sport. Het programma Hoofdklasse Hockey begint om 22.50 uur en duurt een half uur.

De herhalingen van Hoofdklasse Hockey zijn te zien op:

• Zondag op maandag van 00.25 uur – 00.55 uur
  • Maandag van 09.55 uur – 10.25 uur
  • Maandag van 18.20 uur – 18.50 uur
  • Maandag van 23.30 uur – 00.00 uur

Hockey.nl

Hockey.nl is aanwezig in de Livera Hoofdklasse Dames bij Pinoké – Amsterdam en SCHC – Huizen. Verder zijn we in de Hoofdklasse Heren bij Amsterdam – Rotterdam, Oranje-Rood – HGC en SCHC – Klein Zwitserland. Ook is hockey.nl aanwezig bij het Promotieklasse-duel tussen de heren van hdm en Schaerweijde.

6 Reacties

1. rancoburgzorg

"Het programma Hoofdklasse Hockey begint om 22.50 uur". Zouden we niet eens moeten ophouden met Ziggo? Wie verzint het in godsnaam om hockey, na voetbal de grootste jeugdsport, ergens tegen middennacht weg te stoppen op betaaltv? Wie kijkt dat? Kinderen moeten naar school, grote mensen naar hun werk een dag later. Dit is niet serieus meer. Misschien moet de KNHB hun youtube kanaal serieus uitbouwen naar een programma van een vol uur en klokslag 18 uur online zetten zodat sportfans er na studio sport (voetbal) kunnen kijken).

2. MIck

Zit niet zo te zeuren man, wees blij dat we de samenvattingen te zien krijgen en je kan de samenvattingen een dag later zoveel zien als je zelf wil op deze site. Ziggosport draait om mondiaal grote sporten als Voetbal en Formule 1 en dat kan jij dan wel niet leuk vinden maar dat is nou eenmaal zo, welkom in de grote Mensenwereld.

3. Fan van Hockey

Ik heb even gekeken en constateer dat Ziggo de samenvattingen uit gaat zenden van 22:30 - 23:00 uur (dus niet om 22:50 uur inschakelen rancoburgzorg, want dan mis je meer dan de helft van het programma). Ik ben het wel met je eens dat de jeugd dan al lang en breed in bed ligt en dat Ziggo het voor de kijkcijfers moet doen met de volwassenen die bereid zijn om daarvoor op te blijven. Alles hangt en staat uiteraard bij wat ze dan te zien krijgen, toch? In de Hoofdklasse worden a.s. zondag 12 wedstrijden gespeeld. We kunnen lezen dat Ziggo aanwezig is (dus een samenvatting maakt) van de volgende wedstrijden: Dames Pinoké – Amsterdam en Dames SCHC – Huizen, Heren Amsterdam – Rotterdam, Heren Oranje-Rood – HGC en Heren SCHC – Klein Zwitserland. Ook is hockey.nl aanwezig bij het Promotieklasse-duel tussen de Heren van hdm en Schaerweijde. Van 5 wedstrijden zien we dus een samenvatting, van 7 wedstrijden zien we alleen de doelpunten (als het format van Hoofdklasse Hockey niet gewijzigd is). Geen idee of we via Hoofdklasse Hockey van Ziggo iets meekrijgen van de aanwezigheid van hockey.nl bij het duel in de promotieklasse, ik verwacht het eerlijk gezegd niet. Ik ga even rekenen, rekent u mee? Nemen we voor de openingstune en het inleidende praatje 1 minuut en voor het schakelen tussen de Dames wedstrijden en de Heren wedstrijden ook 1 minuut, dan blijven er welgeteld 28 hele minuten over. Van 7 wedstrijden krijgen we in moordend tempo de doelpunten te zien. Laten we hopen dat er niet veel doelpunten vallen, zodat we die 7 wedstrijden in 5 minuten kunnen afwerken. Er resteren dan nog een ruime 23 minuten voor 5 wedstrijden, wat neerkomt op 4 minuten en 30 seconden per wedstrijd, inclusief het kletspraatje vooraf en achteraf van de commentator, als we voor de eindtune 30 seconden rekenen. Ik moet jullie eerlijk bekennen, dan ik als Fan van Hockey nu al uitkijk naar deze uitzending. Ik wil er geen seconde van missen, want dat zou immers zonde zijn.

4. lynnBosman

Jammer geen live wedstrijd op ziggo ipv hockey komt er Liverpool - Burnley, Chelsea - Wolverhampton, Arsenal - United en de 19uur uitzending met samenvattingen moet wijken voor Real Valladolid - Real Madrid. Incl voor en nabeschouwingen. Als er weer Fornule 1 is zullen we dat live zien. Hoe jammer ook de status van het hockey in NL ligt nog mijlenver achter voetbal, formule 1 en ik durf ik te zeggen tennis en schaatsen. Hopelijk volgende week wel een wedstrijd live.