Pinoké Jongens A1 na spektakelstuk tegen Kampong landskampioen

Pinoké-Kampong werd bij de Jongens A in het topsportcentrum in Rotterdam de gedroomde finale. Na twee minuten waren er al twee oogstrelende treffers gescoord. Na veertig minuten heerlijk jeugdhockey stond er na een bloedstollende wedstrijd 5-4 op het scorebord, voor de Steekneuzen.

De finale begon zoals jeugdhockey bedoeld is. Aanvallend, verrassend en vol spektakel. Voordat Kampong met de ogen kon knipperen en aan de finale kon wennen, stond het al 2-0 achter, dankzij fantastische doelpunten van Pinoké.

Heerlijke duels tussen Kampong en Pinoké. Foto: Willem Vernes

Na 34 seconden kwam er een overheerlijke backhandvoorzet, die werd binnengetikt door Bob Cleophas. Even later was het Miles Bukkens die de bal door de benen terugspeelde naar Joppe Stappenbelt die 2-0 scoorde.

Kampong leek meteen rijp voor de slacht, maar richtte zichzelf knap op na de valse start. Het was goalgetter Tom Verheijen die na een foutje van de keeper de rebound scoorde voor de aansluitingstreffer. Een paar minuten later was het wederom Verheijen, die uit de draai alweer gelijk maakte. 2-2 na zeven minuten spelen. Hoeveel spektakel zou er nog volgen in deze fantastische finale?

Hjalmar Voskuil van Kampong mocht een strafbal nemen om op voorsprong te komen, maar die werd knap gestopt door Steven Verhoogt.

De heerlijke save van Pinoké-keeper Steven Verhoogt. Foto: Koen Suyk

Na rust ging het uiteindelijk los

De wedstrijd begon als een wervelstorm, maar na de 2-2 ruststand bleef de storm even liggen tussen de twee jeugdige ploegen. Dat bleef tien minuten in de tweede helft zo. Daarna ging het weer helemaal los. Pinoké zette aan en kwam via goede goals – waaronder een mooie solo van Miles Bukkens – tot een 5-2 voorsprong.

Maar wie anders dan Tom Verheijen van Kampong die met zijn derde goal van de wedstrijd de spanning terugbracht. Zeker toen Ian Lindeboom vanaf een behoorlijke afstand keeper Verhoogt compleet verraste. Opeens stonde het weer 5-4 in dit spektakelstuk, dat voor de toeschouwers om te smullen was. Pinoké was bang dat het alsnog de finale – net als vorig jaar – zou verliezen. Maar dat gebeurde niet.

Wat een ontlading bij Pinoké! Foto: Koen Suyk

Kampong probeerde de shoot-outs te halen, maar dat lukte ze net niet, ondanks een slotoffensief. De tweede comeback van de Utrechtse ploeg bleek niet toereikend. En dus lagen er op het einde van de wedstrijd allemaal spelers van Pinoké op elkaar, om de felbegeerde landstitel te vieren, behaald na een bloedstollende zege op het sterke Kampong. Na misschien wel de leukste wedstrijd zaterdag van het NK Zaalhockey.