Pro League (D): Winst Argentinië, Duitsland en Groot-Brittannië

De dames van Argentinië, Duitsland en Groot-Brittannië hebben de poulefase van de FIH Pro League met een overwinning afgesloten. Argentinië won in Antwerpen met 2-1 van België, Duitsland rekende af met de Verenigde Staten (3-2) en Groot-Brittannië versloeg Nieuw-Zeeland met 3-1.

Opmerkelijk was dat Duitsland in de week voor de Grand Final nog even afreisde naar de Verenigde Staten. In een uitverkocht huis in Lancaster kwam de Amerikaanse ploeg op voorsprong. Danielle Grega rondde in het tweede kwart goed voorbereidend werk van Mackenzie Allessie af.

Scoreverloop

Hannah Granitzki maakte twee minuten later gelijk, waarna Duitsland na rust uitliep dankzij doelpunten van Franzisca Hauke en Rebecca Grote. Tegen het einde van het derde kwart bracht Ashley Hoffman de spanning in de wedstrijd terug met een rake strafcorner. In het laatste kwart mocht de Amerikaanse ploeg nog drie aanleggen vanaf de kop van de cirkel. Het leidde echter niet tot een gelijkmaker.

Argentinië legde de basis voor de overwinning op België in het tweede kwart. In dat kwart kwam Las Leonas op 2-0 door doelpunten van Micaela Retegui en Maria Granatto, afgelopen donderdag tegen de Oranje Dames al de gevaarlijkste speelster aan Argentijnse zijde. Het doelpunt van België van Stephanie Vanden Borre, in de laatste minuut, kwam te laat om Argentinië nog te doen wankelen.

Teleurstellende Pro League

Olympisch kampioen Groot-Brittannië sloot een teleurstellende campagne in de Pro League af met een derde zege in zestien duels. Twaalfduizend toeschouwers in The Stoop zagen dat de Black Sticks werd 3-1 werden verslagen.

Hannah Martin opende de score voor de Britse ploeg halverwege het tweede kwart. Met twee goals van Lily Owsley na rust zette Groot-Brittannië Nieuw-Zeeland op een onoverbrugbare achterstand. De Black Sticks hadden pech dat twee doelpunten werden afgekeurd. De treffer van Olivia Merry in het derde kwart telde wel. Het was alweer haar vijftiende doelpunt in de Pro League, maar dat leverde de Black Sticks geen punten op.