Slecht begin van het weekend voor het Laren van Boomgaardt

Vrijdagavond verloor Laren verrassend van MOP. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong in de eerste helft, maar zagen de thuisploeg na de rust 2 keer scoren. Hierdoor verspeelt het team de koppositie en is het terug te vinden op plaats 3. Coach van Laren Ageeth Boomgaardt was dan ook niet happy na afloop in Vught.

‘Ik denk dat we prima aan de wedstrijd beginnen en dat we voldoende open kansen creëren om de 2-0 te maken. In de eerste helft kantelt de wedstrijd al een beetje. Het wordt onrustig omdat we hem niet maken. De tweede helft was uiteindelijk slecht van onze kant. Ik heb ons dingen zien doen die we nog niet eerder hebben gedaan.’

Leerzaam

Het was een onrustige wedstrijd met één gele kaart voor MOP en twee aan Laren-zijde. ‘We hebben daar geen invloed op. In de rust hebben we wel gezegd: ‘Hou je mond tegen de scheidsrechter’. Soms heb je van die dagen dat alles misgaat en vandaag was er zo één voor ons. Dat is leerzaam.

‘Ik vind dat we elke keer stappen moeten blijven maken. Dit is gewoon een heel slecht begin van het weekend. We hebben het voordeel dat we over 2 dagen weer mogen. Dan kunnen we bewijzen dat we veel beter zijn dan we vandaag hebben laten zien. En complimenten aan MOP, die gebruik hebben gemaakt van onze slechte avond.’

Hoe meer, hoe beter

‘Ik kijk door deze wedstrijd niet anders naar het seizoen. We moeten goed naar onszelf in de spiegel kijken. Het was duidelijk dat dit niet goed was. We gaan dit eerst bespreken en dan richten we ons op zondag tegen Oranje Zwart.’ Vindt Boomgaard spelen op de vrijdagavond leuk? ‘Dubbele weekenden vind ik alleen maar leuk. Hoe meer wedstrijden, hoe beter.’