Tilburg schort betalingen op van trainers: ‘We zijn echt niet de enige’

Als een van de eerste clubs in het hockey heeft Tilburg besloten per direct betalingen aan staf en trainers op te schorten, nu er geen werkzaamheden op het veld worden verricht door het coronavirus. De meeste andere clubs betalen vooralsnog wel hun coaches. Tilburg heeft ook een e-mail aan de KNHB gestuurd, om zo snel mogelijk duidelijkheid rond de competitie te krijgen.

‘Onze maatregel gaat om zo’n tweehonderd trainers in de jeugd en zo’n veertig bij de senioren. Wij doen ook niets liever dan blijven doorbetalen, maar door het verlies aan inkomsten is dat niet mogelijk’, legt Tilburg-voorzitter Rob Kluyt uit, die het nieuws bekend maakte via de nieuwsbrief van Tilburg van donderdag 2  april. ‘Van elke euro contributie, gaat 65 cent aan het onderhoud en de exploitatie van ons complex. Wij zijn dus eigenaar van een duur complex. En dan lopen we ook nog eens zo’n driehonderdduizend euro aan horeca omzet mis.’

Coach Jeroen Delmee van Tilburg Heren 1 kan ermee leven als hij voorlopig niet betaald wordt. De oud-international is net als veel andere coaches en trainers ZZP’er. Ook als bondscoach van Frankrijk.  ‘Als het geld er niet is, dan is het er niet. We moeten de club niet om laten vallen. Ik kan het nog wel uitzingen. Ik ga ervan uit dat de meeste ZZP’ers dat nog wel kunnen. Anders is dat vervelend, maar ook daar zijn regelingen voor.’

Jair van der Horst van Tilburg.

Tilburg-voorzitter Kluyt heeft nog geen geschrokken reacties gehad, hoewel hij die zou begrijpen. ‘We moeten de club met elkaar runnen en draaien. Dat doen we samen. We hebben deze week met negen clubs uit de regio overlegd en ik denk dat wij niet de enige zijn die dit doen. Laten we realistisch zijn. Er is nu ook geen reden om door te betalen.’

Uit navraag van hockey.nl bij verschillende clubs blijkt dat het beeld tot nu toe heel wisselend is. Pinoké bijvoorbeeld voldoet dit seizoen sowieso aan alle verplichtingen naar coaches, ook ZZP’ers. Almere is bezig om april straks te voldoen, maar is ook in afwachting van allerlei overheidsfondsen waar ze aanspraak op kunnen maken. Bij Amsterdam willen ze al hun verplichtingen nakomen naar ZZP’ers, maar is het afwachten of dit daadwerkelijk allemaal lukt. Het beeld is dat veel clubs hun coaches en trainers, die noodgedwongen langs de kant staan en alleen vanaf huis wat kunnen doen met hun team, voorlopig doorbetalen. Ook al werken ze als zelfstandige. Hoe langer dit duurt, hoe nijpender de situatie wordt, vertellen clubs er wel bij.

Competitiegevoel is weg bij Tilburg

Tilbug-voorzitter Kluyt is in ieder geval klaar met het wachten op de beslissingen rondom het afmaken van de competitie en heeft een e-mail gestuurd aan de hockeybond, om duidelijkheid te geven. Met verbazing heeft hij het bericht gelezen van HHcv-woordvoerder competitiezaken Huub Arendse, die aangaf blij te zijn met alle scenario’s van de KNHB.

‘We moeten goed luisteren naar wat Mark Rutte zegt. Als sport, als fan van het spelletje, moeten we alles in perspectief plaatsen’, reageert Kluyt. ‘Kijk naar de Belgische hockeybond, die de competitie heeft afgeblazen. De wereld heeft nu iets anders op te lossen dan hockey. Ik vind dat wij als sport een gepaste opstelling moeten aannemen.’

Tilburg-coach Jeroen Delmee. Foto: David van Haren

Oud-international Delmee is het daar helemaal mee eens. Hij heeft in zijn directe omgeving veel verdriet van het coronavirus. De schoonvader van een vriend en een vader van een vriend is aan corona overleden. Een oud-klasgenoot van 47 jaar ligt al weken op de intensive care. ‘De zin in de hockeycompetitie, om het echt af te maken: dat gevoel is er totaal niet meer. Het virus gaat nu van Brabant naar de rest van Nederland toe’, reageert Delmee.

‘Ik ben voorstander om de competitie af te blazen. Andere dingen zijn nu belangrijker. We kunnen het niet elke keer op blijven rekken. Hoe houd je überhaupt al die hockeyers gemotiveerd? Er spelen nu gewoon andere zaken dan de competitie.’

Delmee roept op tot saamhorigheid

Delmee heeft zelf nog tot 2022 een contract bij Tilburg. De club staat in de competitie op de veilige negende plek, een plaats waarmee het team de play-outs tegen degradatie ontloopt. Delmee vindt het logisch dat de club ophoudt om coaches en trainers te betalen, als er niets gedaan wordt, maar roept ook op tot saamhorigheid. ‘Als duidelijk is dat het seizoen voorbij is, kunnen we ons richten op de start van het nieuwe seizoen. Iedereen zal water bij de wijn moeten doen. De club heeft een probleem. Iedereen heeft een probleem en dat moeten we samen oplossen. De mensen moeten loyaal zijn. We doen het samen.’


43 Reacties

  1. gerrie

    Helemaal mee eens!

  2. mark-j

    Harde beslissing, maar in het geval van Tilburg te begrijpen. Geld wat er niet is kun je niet uitgeven. Trainers zijn wel vrij om naar andere clubs over te stappen ondanks ze wellicht meerjarige contracten hebben , dat is weer de keerzijde voor de clubs die niet de vergoedingen aan de trainers/coaches meer kunnen uitbetalen.

  3. jobe

    Amateur sport. Mensen die van het hockey willen leven en werken bij clubs die hun zaken niet op orde hebben (lees: wij verdienen het salaris van de trainer gedurende het jaar). Velen zullen geraakt worden.

    1. Eelco Houwink

      Dan is het bedrijfsleven dat met veel hogere marges werkt en aan het infuus ligt zeker ook amateuristisch. En jij al helemaal als je zo denkt

    2. jobe

      😂😂😂

  4. frans-j

    Als Tilburg er zo inzit moeten ze ook maar de contributie aan hun leden gaan terugstorten. Ze vragen wel solidariteit van hun leden maar geven het niet aan de mensen die de ruggengraat van hun club vormen. Beroepstrainers die volledig afhankelijk zijn van de club zou je in mijn ogen door moeten betalen

    1. Derrick Bijker

      Als dat de situatie is, zijn het ten onrechte zzp-ers.

    2. Nvanas012

      😃🎈

    3. arnoldS

      Helemaal mee eens. Deze houding gaat wel een maatschappelijk probleem worden. Als ik geen inkomsten, ga ik jou niet betalen. Die op zijn beurt het weer doorgeeft, etc etc. Eerder al gezegd; hockey is een amateur sport. Leeft van inkomsten van de bar. Volledig prima. Maar sta er niet raar van op te kijken als leden in dit geval van Tilburg ook komt aankloppen met dezelfde boodschap; “ik betaal voor een heel seizoen, mag ik even de helft terug?”

  5. stekel

    Positief blijven hoort bij sport. Enige vorm van realiteitszin ook. KNHB lijkt graag het stoute jongetje vd klas te willen spelen. Laten we hopen dat in navolging van Tilburg meer clubs dit niet oké vinden. Dan zien we graag een positief artikel met uitleg en verklaring ‘we wilden het echt graag maar tis niet gelukt’ verschijnen.

  6. arnoldS

    Reden dat ze zzp’ers zijn, is dat ze vaak vanuit oogpunt van de club niet op de loonlijst kunnen of moeten. Vanuit de coach; heeft vaak andere inkomsten en kan zo zijn inkomstenbelasting veel beter inschalen. Logische stap.

  7. knap

    Het is toch niet goed die onduidelijkheid van de KNHB. Verenigingen moeten (financiële) plannen kunnen maken op dit moment. Leuk al die scenario’s voor een aantal hockeyers die alles open willen houden, maar dit is nou een voorbeeld waarom duidelijkheid nodig is. Verenigingen moeten nu niet in gijzeling worden gehouden. We slaan in de sportwereld een belachelijk figuur. Er zijn veel ZZP ers die bij verschillende verenigingen werken. Ook die willen duidelijkheid van hun verenigingen. De verenigingen kunnen die duidelijkheid niet geven, doordat de KNHB niet duidelijk is. En wat betreft het statement van Tilburg... lekker clubje die HHcv. Die praten dus niet namens alle hoofdklassers, laat staan voor de andere 400 verenigingen! In deze periode krijgt iedereen wel een goed beeld van hoe verenigingen met hun staf omgaat.

    1. SanderE

      Zolang de leden hun contributie betalen zouden de kosten voor trainers gewoon gedekt moeten zijn toch? Dan is het meer de vraag hoe de clubs inderdaad met hun trainers danwel vrijwillige trainers omgaan waarbij de laaste groep doorgaans zelf ook spelend lid is en dus contributie betaald. Gaan clubs de contributie aan leden terugbetalen? Dan lijkt mij duidelijkheid vanuit Knhb meer op zijn plaats. Maar hoeveel clubs zullen de contributie terugbetalen? Waarschijnlijk geen en naar mijn mening terecht. Dit is overmacht en gaat anders inderdaad ten koste van de basis van je verenging. Wanneer de KNHB de competitie nu zou cancellen, vind jij dus dat de clubs de trainersvergoedingen per direct kunnen stoppen? Anders heeft het voor verenigingen verder weinig invloed betreft planning/toekomst financiën van de vereniging. Bij stopzetten vergoedingen ga je wellicht (een deel van) je kader kwijtraken (voor komende seizoenen). En kan je ook geen beroep meer op ze doen in de maanden juni, juli wanneer mogelijk.

    2. SanderE

      Los van het openhouden of cancellen competitie vanuit KNHB. Als club wel contributie innen maar je trainers niet betalen is gewoon omgekeerde wereld, het klopt gewoon niet. Wees dan fair en betaal dan ook (deel van) contributie terug. En natuurlijk is dit niet reeel/haalbaar voor verenigingen. Maar geef dan eerlijk bij je leden aan dat je de zaken niet helemaal op orde hebt en/of de accommodatie / velden belangrijker vond. Tilburg laat dit wel blijken. De schuld/onzekerheid bij de KNHB leggen lijkt mij niet juist. Bij andere instellingen/organisaties werkt het ook niet zo!

  8. solo

    k snap de beslissing, hoe vervelend ook voor alle betrokkenen. Niemand heeft er iets aan als een club omvalt. Zoals bij de meeste clubs krijgen trainers betaald voor de uren die ze training geven. ZZP dus. Als ze een contract hebben zijn daar regelingen voor. Komt bij dat er door de huidige crisis er ook minder broodnodige sponsorinkonsten zullen zijn. Bij de meeste ‘breedte’ clubs hoor je dezelfde geluiden.

  9. conegut

    Volgens mij is het niet wettelijk om geen salaris uit te betalen. Uiteindelijk zal de club zijn spelers en trainers moeten betalen. Als ze failliet gaan moeten ze faillissement aanvragen. Overal lopen de kosten door, iedereen krijgt nog salaris en zelfs kosten aan kinderdagverblijven dienen betaald te worden terwijl alle kinderen thuis zitten. Dat clubs nu inzien dat ze ten alle tijden op het rand van een financieel faillissement balanceren mag nu wel duidelijk zijn. Betaal gewoon je personeel, ook zij hebben kosten. En ja dat iedereen elkaar moet helpen is logisch. Ben ik ook voor, ga met iedereen een gesprek aan ipv van boven beleid te bepalen dat voor iedereen geldt. Ik kan mij niet voorstellen dat de jeugd trainer die 5 dagen in de week training geeft om zo zijn studie te bepalen niet met plezier dit bericht heeft gelezen.

    1. stekel

      @conegut Clubs zitten nu met de zekerheid van onzekerheid, en daarmee ook de trainers. Vindt je dat de KNHB, die bewust kiest de onzekerheid over de competitie te laten voortduren, hier een ondersteunende rol in zou kunnen spelen?

    2. SanderE

      Maar stekel, onzekerheid in deze tijden. Sommige “experts” zeggen dat het nog maanden kan duren. Voorlopig staan maatregelen tot 28/1 juni gepland. Niemand kan vooruit kijken. Maar als jullie complete zekerheid willen, vind jij het dan niet verstandig om bij voorbaat het gehele hockey tot de winterstop van het nieuwe seizoen al stil te leggen? Wat het meebrengt naar volgend seizoen is namelijk ook voor niemand helder. Of kunnen clubs die onzekerheid wel aan volgens jou? Feit is dat komende periode trainers (opnieuw) worden vastgelegd. Misschien hierbij dan ook te veel onzekerheid?

  10. edelweiss

    Nog voor dat er een hele maand om is van de Corona maatregelen al met deze drastische maatregel van opschorten van uitbetalingen komen geeft aan dat hockeyclub Tilburg geen enkele vorm van reserves heeft of die niet wil gebruiken voor het uitbetalen van salarissen aan personen met wie ze een contract hebben afgesloten aan het begin van het seizoen. Zo hoor je niet om te gaan met je werknemers! Natuurlijk zal het een heleboel betrokkenen niet direct raken maar dat kan over een maand of twee heel anders zijn. Het uitbetalen van vergoedingen is de verantwoordelijkheid van de hele club (= leden). Het verlies van driehonderd duizend euro bar omzet klinkt veel maar er zijn ook geen inkoopkosten dus het zou realistischer zijn als je spreekt over de hoeveelheid winst die uit de bar omzet gehaald wordt want dan weet je wat de club echt mist aan inkomsten.

    1. conegut

      Je slaat de spijker op zijn kop, drie weken dicht en al gelijk maatregelen. Zelfs een gemiddelde mkb-er kan het langer uithouden.

  11. vostammer

    In het voetbal zie je serieuze salarisstops of reducties voor de spelers. Waarom staat dat hier niet op het menu!

  12. mark-j

    @Edelweiss . Opbrengst van de baromzet is simpel te berekenen. Naar gelang de juiste keuze van de leverancier kun je spreken van een kostprijs van ca 30-35% . Op het bedrag dient de BTW verminderd te worden en ga uit van een gemiddelde hoog / laag 9% . ca 275.000 excl , hiervan ca 35% ( neem het hoge bedrag ) kostprijs ca 96.500 , er zou dan ca euro 178.500 overblijven bij deze percentages die natuurlijk niet een garantie zijn voor welke club dan ook ,maar zullen er ook zeker niet heel veel van afwijken.

    1. edraket

      En daar moet je dan nog het barpersoneel van betalen, dat vaak (bij de grotere clubs) is uitbesteed aan professionele cateringbedrijven die er ook nog wat aan willen verdienen. Wellicht dat een club dan uiteindelijk 20% van de omzet over houdt.

  13. pacoh

    De leden hebben toch hun contributie betaald? Daar betaal je de breedte trainers van. Dat zijn ook zzp ers. Dus die betaal je het seizoen gewoon uit. Tilburg heeft zn financien slecht op orde. HHcv pruts club. Competitie stoppen. Weet iedereen waar hij aan toe is.

  14. jobe

    Tilburg is tenminste een club die er voor uitkomt. Anderen houden angstvallig de mond. Er zijn er maar weinig die het goed geregeld hebben. De grootverdieners die redden het vaak nog wel, maar de kleinere zelfstandigen die een salaris bij elkaar moeten schrapen niet. Daarom nogmaals: Zou mooi zijn om getroffen coaches aan het woord te krijgen. Dat een club niet betaald is een slap verhaal. Daarmee zie je de werkelijke schade niet.

  15. lenny-baker

    Wanneer kan ik weer naar het werk, wanneer kunnen de kinderen weer naar school, wanneer kan ik weer naar een restaurant / kan ik mijn restaurant weer openen, kan ik met vakantie die ik al geboekt heb of kan ik de vakantie boeken, kunnen de strandtenteigenaren hun strandtent weer afbreken of nog opbouwen? We weten het niet. Maar als het weer kan, als het weer veilig is, dan moeten we dat doen. Dat is leuk voor onszelf en goed voor de economie. De enige duidelijkheid die kan worden gegeven is om niet meer te spelen, dat betekent op zeker geen inkomsten. Overigens fijn voor Jeroen Delmee die deze inkomsten kan missen. Er zijn echter een heleboel trainer/coaches die dit niet kunnen missen.

    1. SanderE

      Precies dit👌. Onzekerheid is er op dit moment binnen alle facetten van onze samenleving. Niemand kan nu iets met zekerheid toezeggen. Richtlijnen/maatregelen TOT 28 april zijn er niet voor niks. Misschien een mooie bewustwording voor een aantal onder ons.

  16. mark-j

    @edraket Als jij zegt dat een club op mijn berekening er maar 20% aan overhoudt dan klopt het hele personeelsbeleid niet ! Men zou dan maar ca 35.000 overhouden , dat betekent ca 140.000 aan kosten barpersoneel !!!!!??? Tilburg stelt dat de trainers niet betaald kunnen worden omdat er geen baromzet is , jouw vergelijking klopt dus niet . Tilburg zou dan voor de hele staf maar 35.000 euro overhouden.... daar kan de staf nooit van betaald worden. Indien clubs de trainers niet kunnen betalen moeten ze maar met de billen bloot en de werkelijke cijfers presenteren , wel zo eerlijk als je een offer vraagt van je mensen. Samen kom je er dan wel uit met je staf!

    1. edraket

      Volgens mij is 20% van een omzet van 300K nog altijd 60K, of niet?

  17. cmb-koning

    Beste voorzitter van Tilburg en mogelijk andere verenigingen Onderstaand een artikel van vandaag zaterdag ook op u van toepassing . Uw solidariteit is blijkbaar een hockeystick lang; Betaal het abonnement van je sportschool door. Met die oproep komt minister Wouter Koolmees (D66) van Sociale Zaken zaterdag. “Wij zorgen op dit moment als overheid dat je salaris wordt doorbetaald”, zegt Koolmees in een interview met het Algemeen Dagblad. “Dan hoop ik dat mensen de verantwoordelijkheid nemen om anderen te helpen om deze lastige periode door te komen.” Volgens Koolmees betekent dit dat je je huishoudelijke hulp daarom gewoon door moet betalen en je ook je geld aan de sportschool te blijven betalen, ook als je daar nu even geen gebruik van kunt maken. Bedrijven die door de coronacrisis verlies lijden kunnen vanaf komende maandag terecht bij het UWV. Daar kunnen ze een tegemoetkoming in loonkosten aanvragen. Koolmees verwacht dat veel bedrijven hier gebruik van gaan maken. “Ik schat dat honderdduizend tot 150.000 ondernemingen een aanvraag zullen doen”, aldus Koolmees.

  18. solo

    Toch knap hoe iedereen hier zonder achtergrond zijn mening geeft. Ik kan niet spreken over andere clubs maar ook bij onze club zijn er problemen. Wij zijn geen hoofdklasse club maar meer een ‘middenmoot’. 1. Er zijn zoals ik weet geen looncontracten bij ons. Dus UWV gaat niet werken. 2. Komt dat de overheid mooie verhalen verteld maar als het echt nodig is, heel veel branches niet mee mogen doen met de ‘corona’ regelingen. Zoals taxichaffeurs, fysiotherpeuten, bepaalde winkels, tandartsen etc. Sportclubs staan er ook niet bij. 3. De meeste overeenkomsten die er zijn bij trainers (breedte) en trainers-coaches (eerste teams) zijn soort uur betalingen. De uren die je traint of coached krijg je betaald. Wordt er niet getraind of gecoached (wat ook de oorzaak is) dan niet. 4. Buiten het mislopen van de baromzetten zie je ook dat er gemorreld wordt aan sponsordeals. Ook veel bedrijven hebben het moeilijk. Veel sponsoren zijn vaakbedrijven die nu harde klappen krijgen. Dat is nu maar ook voor volgend jaar. Al met al zal er gesneden moeten worden, natuurlijk doe je in overleg (zoals ik lees is dat ook met Tilburg-Delmee gebeurd) en probeer je te overleggen/helpen waar nodig. Bij sponsoren, trainers en alle andere. Het grappig om te zien dat er vnl gekeken wordtnaar die paar clubs in de hoofdklasse/promotie klasse en niet naar alle andere. Zij zitten in hetzelfde schuitje als Tilburg. Maar die hoor je niet. Goed dat iemand het lef heeft om dit te zeggen. Dit heeft niets met mis management te maken want niemand in de hockeywereld had zo’n crisis als dit kunnen voorzien.

    1. SanderE

      Maar uit welke inkomsten reserveren jullie de budgetten dan voor de trainers? Als ik het goed begrijp niet (geheel) vanuit de contributie?

    2. conegut

      Het begint bij het feit dat je geen loon contracten afsluit. Regel je zaken als een normale onderneming, dan zorg je ook voor de continuïteit van je vereniging. Dat is denk ik wel het minste wat je kan doen. En ja dat blijft er netto minder over de trainer, maar dan zorg je wel dat je vereniging buiten schot blijft.

  19. solo

    Ik ben niet de penningmeester dus kan daar geen eerlijk antwoord op geven. Maar ik zou zeggen dat je de contributie laag wilt houden zodat iedereen kan hockeyen. Vroeger was hockey een elitaire sport, laten we dat proberen te voorkomen. Zeker voor jeugd. Dus sponsors zijn zeker nodig.

    1. SanderE

      Eens. Maar tussen de clubs zit sowieso een wereld van verschil in hoogte contributie. Ik zie dat het bij clubs ook fout gaat door dure clubhuizen, dure velden en te dure trainers aan te nemen. Dan kom je inderdaad bij sponsors uit.

    2. SanderE

      Veel geld naar H1 en D1. Veel geld naar de eerste jeugdteams en daar betaalt de breedte sport dan voornamelijk voor en deze krijgen hierop zelf een trainer vanuit onderste regionen. Visie en Beleid daar traint het voornamelijk om.

  20. stekel

    Er gaan wereldwijd duizenden dood en KNHB en HHcv denken dat t allemaal wel losloopt ipv clubs actief terzijde te staan. Is het iemand ontgaan dat alle hockeyers in Nederland deze KNHB bestuursleden betalen via de contributies aan de clubs. Wat doen die om de clubs te helpen?

  21. mark-j

    @ed raket . Jij stelde " daar moet het barpersoneel nog van af " . Ik ging ervan uit dat je dat van netto onkosten stelde. De 20% kun je niet berekenen over bedragen inclusief btw mijn inziens . Ik vind 20 % personeelskosten voor "horeca " veel te hoog voor een sportclub gezien de uren die de clubhuizen open zijn. Laten de clubs gewoon eerlijk de cijfers bespreken/presenteren , juist nu ,met de leden en de trainers . Dan verkrijg je een breed draagvlak om de crisis met de gehele club te overleven. Nu al de begrotingen voor volgend jaar meteen aanpassen en daar niet mee wachten voordat de clubs volgend jaar echt verzuipen in de schulden. De clubs die nu eerlijk zijn naar de leden zullen sterker uit de crisis komen.

  22. philchapel

    Ik sta als niet-Nederlandse toeschouwer-langs-de velden, buiten deze interne Nederlandse KNHB/Club-discussie en dan moet ik goed letten op hoe ik mijn mening verwoord want ik merk aan de hoeveelheid reacties, dat dit gevoelig ligt. Maar ik sta wel stevig in het bedrijfsleven. View from the moon. Dus hier een aantal los van elkaar staande waarnemingen, die je naar believen met elkaar kan verbinden. Of niet. • Wij beleven met z’n allen een situatie die helemaal nieuw is, die niemand ter Wereld (!) -dit overschrijdt dus veruit het kleine hockeywereldje- had verwacht en die je kan bestempelen als Overmacht. • De Volksgezondheid is in gevaar en heeft de voorrang. • Overheden/Federaties moeten in dergelijke gevallen zsm en op een slimme en assertieve manier, zeer duidelijke beslissingen nemen en deze op een ondubbelzinnige wijze communiceren, zodat speculatie, twijfel en gemor achteraf, geen kans krijgen. • Ieder overkoepelend orgaan (regering, bedrijfstop, federatie) verwacht terecht van al zijn/haar leden een eensgezinde solidariteit (cfr. eerste 2 bullets) om de samenleving/het bedrijf/de Club de beste kans tot overleven te bezorgen. • Als er tijdelijk geen inkomsten zijn, dan moet men stevig en Verstandig besparen, met het oog op het “erna”, de toekomst. • Sleutelmedewerkers (met doorwevende salarissen) ontslaan is voor een bedrijf s vaak de makkelijkste en snelste maar ook meest onverstandige manier om te besparen, want wanneer het weer goed gaat, krijg je die mensen nooit terug en vaak zie je ze dan bij de concurrent. • Een bedrijf dat in de toegevoegde waarde van zijn medewerkers op de lange termijn gelooft, doet beroep op een systeem van tijdelijke werkloosheid • Een duurzame organisatie straalt proactief Leiderschap uit, bespaart creatief & efficiënt met het oog op én “nú” overleven én met het oog op de toekomst.. • Een duurzame organisatie behoudt sleutelmedewerkers die de ruggengraat vormen van het succes van morgen (lees: na de COVID-19 golf). • Organisaties die onverstandig besparen, verliezen hun leden door ongenoegen, hun sleutelmedewerkers, gaan meestal kopje onder en doen er nadien véél te lang over om opnieuw mee te kunnen. Conclusie voor het hockey mbt ledencontributie, door, betalen van Trainers, infrastructuur, etc. ?

  23. pacoh

    ‘We zijn niet echt de enige ‘ kijken naar een andere. Ga van je zelf uit. Al eerder gezegd. Financieel mismanagement. Eigenlijk een schande voor een club met 2500 leden. Met veel breedte contibutie senioren waar het niet aan uitgegeven wordt. Zie Pinoké! Die betalen gewoon. En zien na de Corona hun trainers weer terug. Dat wil ik bij Tilburg nog wel zien Er is nog steeds tekort aan goede trainers

  24. gaston-orozco

    Ongelukkige situatie. Maar ze moeten dit jaar nog steeds aan hun verplichtingen voldoen en volgend jaar hun budget aanpassen.

  25. gaston-orozco

    Akkoord @pacoh. Hoewel dit een ongekende situatie is, hebben ze duidelijk niet goed gebudgetteerd als ze hun trainers niet kunnen betalen. Ik vermoed dat er te veel wordt uitgegeven en niet genoeg inkomen. We zullen waarschijnlijk een aantal andere clubs zien. We zullen ook zien welke clubs (Pinoke?) beter worden beheerd.

  26. Hans De Baijens

    Misschien dan eindelijk eens wat minder buitenlanders in de Nederlandse competitie , scheelt volgens mij best veel geld😉😉


Wat vind jij? Praat mee...