Degradatie komt bij Schaerweijde aan als een mokerslag

Voor een ieder met een rood gekleurd Schaerweijde-hart gaat maandag 22 mei 2016 de boeken in als een zwarte dag. Op bezoek bij Tilburg gingen de mannen in de slotminuut van het 3e en beslissende play-offduel met 2-1 ten onder. Daarmee degradeerde Schaerweijde na een zwaar seizoen uit de Hoofdklasse en komt het komend seizoen uit in de Overgangsklasse. 

De mannen uit Zeist dropen na afloop zwaar aangeslagen af richting de kleedkamer. ‘Dit komt aan als een mokerslag. We begonnen goed, maar later lukte het ons niet meer om hun opbouw te verstoren en dat heeft ons echt genekt’, aldus de teleurgestelde Hylke van Slooten. Van Slooten nam maandag, bij het ontbreken van de geschorste aanvoerder en 1e strafcornerman Thijn Knetemann, de Schaerweijdse strafcorners voor zijn rekening.

De 29-jarige verdediger over het gemis van aanvoerder Knetemann: ‘Dat hij er niet bij was, was natuurlijk een groot gemis. Je wilt hem er in dit soort potten natuurlijk bij hebben, maar je moet roeien met de riemen die je hebt. Ik denk ook niet dat het daar aan heeft gelegen dat we hebben verloren.’

Met het oog op het komende seizoen in de Overgangsklasse hoopt Van Slooten dat de selectie nu wel bij elkaar blijft, maar al tijdens de afgelopen play-offreeks kwam naar buiten dat zowel Thijn Knetemann als Tijn Lissone Schaerweijde gaan verlaten. Knetemann verkast naar Pinoké, waar Lissone volgend seizoen het shirt van Amsterdam aantrekt. Van Slooten: ‘Dat zijn 2 spelers van de 18. We gaan zeker proberen de rest van de groep bij elkaar te houden’.

Bekijk ook