Caldas kijkt na hectische maand uit naar taai duel met Spanje

Na een maand zonder interlands, maar waarin genoeg gebeurde in en rondom de selectie van de Oranje Heren, komt Nederland zaterdag voor de zesde keer dit seizoen in de Pro League in actie. Voor naar verwachting vijfduizend toeschouwers is Spanje vanaf 18:00 de tegenstander in de havenstad. Na afloop van de laatste training voorafgaand aan het duel spraken we vrijdagavond uitgebreid met bondscoach Max Caldas over de ‘hervatting’ van de Pro League. 

Wat verwacht hij van het treffen met de Spanjaarden en hoe groot is de druk, met een zesde plek op de ranglijst in handen, binnen Oranje om tegen Spanje koste wat kost te winnen? Ook blikken we met Caldas terug op de afgelopen maand. Een hectische maand waarin Hoofdklasse-clubs en clubcoaches hun frustraties uitten over de belasting van de Pro League voor hun spelers.  Hoe heeft de bondscoach de voorbije weken ervaren en kijkt hij aan tegen het vertrek van assistent-coach Graham Reid en de aanstaande komst van een fulltime-assistent?

Dat en meer zie je in bovenstaand interview.  

Bekijk ook

Na een afwezigheid van bijna zes maanden prijkt in de selectie van Oranje weer de naam van Floris Wortelboer. Wortelboer, die in de winter herstelde van een schouderblessure en na de winterstop alweer wekelijks in het shirt van Bloemendaal schittert, geeft aan het teamgevoel bij Oranje gemist te hebben. Bekijk het interview hier beneden.