Kampong geeft Den Bosch een tik in hun strijd om de play-offs

In Utrecht verzekerde Kampong zich zondagmiddag voor eigen publiek, dankzij goals van Robbert Kemperman en Jip Janssen (2x), officieel van een plek in de play-offs door Den Bosch met 3-1 te verslaan. De nederlaag betekende voor Den Bosch dat zij hun directe concurrentie in de strijd om het behalen van de play-offs zagen uitlopen. 

Na afloop van de wedstrijd dan ook blije gezichten bij de spelers en staf van Kampong, maar bij Den Bosch stonden de gezichten op onweer. Niet alleen vanwege het mislopen van dure punten in hum jacht naar een mooie play-offplek, maar met name ook over het verloop van de wedstrijd. Want ondanks dat Kampong als enige ploeg zondag recht had op de overwinning, bleven de Bosschenaren, tot de 3-1 van Jip Janssen in de tweeënzestigste minuut, lang in de wedstrijd en hoop houden op het stelen van een punt.

Maar waar de ploeg van coach Eric Verboom tegen een sterker Kampong defensief de schade beperkt wist te houden, waren zij aanvallend onmachtig en sprongen ze slecht om met die kansen die ze wel creëerden . Zeven strafcorners en een huizenhoog overgepushte strafbal van Bram van Groesen leverden geen doelpunt op, waardoor Den Bosch een eventuele stunt liet liggen en nu in de resterende drie competitierondes in de achtervolging moet op HGC en Oranje-Rood voor een plek bij de beste vier.

Na afloop van het duel spraken we voor onze camera met een zichtbaar ontevreden Verboom over het dure puntverlies. Hoe cruciaal is de opgelopen achterstand op de ranglijst volgens hem? Met man van de wedstrijd, Kamponger Jip Janssen, bespreken we het veiligstellen van de play-offs, de kracht van dit Kampong en zijn twee rake strafcorners van vandaag.

Bekijk de video hierboven.