Seve van Ass baalt van afsluiter eerste seizoenshelft: ‘Wij kunnen veel beter’

Op ’t Kopje stond zondagmiddag de topper Bloemendaal – HGC op het programma. De thuisploeg won met 2-1 en sluit daarmee met uitstekende cijfers de eerste seizoenshelft af als koploper van de Hoofdklasse Heren. HGC, dat het seizoen begon met de nieuwe coach Paul van Ass en veel nieuwe spelers, vinden we na elf speelronden terug op een uitstekende vierde plek.

De voorbije weken maakte HGC onder leiding van aanvoerder Seve van Ass veel indruk. De formatie uit Wassenaar produceerde van alle Hoofdklasse-teams veruit de meeste veldgoals en voorafgaand aan de wedstrijd tegen de koploper hielden de mensen aan de zijlijn dan misschien ook wel rekening met een stunt. Maar Bloemendaal bewees voor eigen publiek andermaal over een ijzersterke defensie te beschikken. De minst gepasseerde verdediging van de competitie gaf weinig kansen weg en wist een 2-1 voorsprong in de slotminuten kundig vast te houden.

Na afloop van het duel spraken we uitgebreid met HGC-aanvoerder Seve van Ass en met Bloemendaal-aanvaller Jorrit Croon. Onderwerpen van gesprek: uiteraard de wedstrijd van vandaag, het weerzien van Croon met zijn oude teamgenoten van HGC en de prestaties van beide ploegen in de eerste seizoenshelft. Bekijk de interviews hierboven.