Bekijk de fotoreel

Side events

Breda staat volledig in het teken van hockey tijdens de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018. Meerdere hockeyverenigingen in Breda organiseren side events en ook op en rondom het evenemententerrein vinden verschillende activiteiten plaats. Hieronder lees je meer over de verschillende side events:

Kids City

Wanneer: zaterdag 23 juni, zondag 24 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli
Locatie: op het evenemententerrein bij hockeyclub BH&BC, Breda

Voor de kinderen is er tijdens de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 Kids City. Er zijn verschillende onderdelen uitgezet, waarbij spelelementen én net even wat andere oefeningen dan in je normale training worden afgewisseld. De volgende stations zijn te vinden in Kids City: kicker buddy’s, skills park matten, panna arena’s, knotshockey, snelheidsmeter en de ice rink. Kids City is toegankelijk voor kinderen in de leeftijd 6-17 jaar. In het weekend van 23 en 24 juni wordt er ook een golfprogramma aangeboden in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie en op 30 juni kan er kennisgemaakt worden met Donald Duck.

Belangrijk: Er wordt met vaste tijdsblokken gewerkt voor het hockeyveld. Kom dus op tijd naar de Kids City tent om een starttijd op te halen. Want vol = vol.  Tijdens de activiteiten zijn er sticks aanwezig maar je mag natuurlijk ook je eigen stick meenemen (op het terrein zijn ook verschillende leveranciers die sticks verkopen).

Openingstijden Kids City

Zaterdag 23 juni: 12.00-16.00 en 17.30-19.00
Zondag 24 juni: 11.00-14.00 en 15.30-18.00
Zaterdag 30 juni: 10.00-16.00
Zondag 1 juli: 11.00-16.00

Masterclasses

Wanneer: 26 juni t/m 29 juni
Locatie: HC Prinsenbeek, Breda
Kosten: € 75,- per persoon, inclusief lunch én een ticket voor de Rabobank Hockey Champions Trophy. Inschrijven kan t/m 22 juni.

Wil jij een betere trainer/coach worden? Meld je dan aan voor het KNHB Kennislab tijdens de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 in Breda en leer van toptrainers, -coaches en -sprekers.

  • Op 26 juni: Welke uitdagingen geeft het ‘gebied van de waarheid’ ons en hoe kun je daarin het best trainen? Met demotrainingen van Marcel Balkestein, Santi Freixa, Bart van Gaalen en Simon Zijp. Lees hier meer.
  • Op 27 juni: Welke fysieke eisen stelt de hockeysport? En welke invloed heb je hier als trainer/coach op? Met presentaties en demotraining van Rick Cost, Doris van der Laan en Thomas Tichelman. Lees hier meer.
  • Op 28 juni: Goed trainen; hoe doe je dat nou? Experts geven inzicht in de diverse mogelijkheden, waaronder het Athletic Skills Model. Met presentaties en workshops van Frank Hagenaars, Jair Levie, Geert Savelsbergh, Eric Verboom en René Wormhoudt. Lees hier meer.
  • Op 29 juni: Coaches delen hun ervaringen in de eisen en uitdagingen die het coaching vak stelt in binnen- en buitenland, gevolgd door een forumdiscussie tussen topcoaches. Met Paul van Ass, Ageeth Boomgaardt, Jacques Brinkman, Santi Freixa, Roger van Gent, Graham Reid en Eric Verboom. Lees hier meer.

Jonge ScheidsrechtersDag

Wanneer: 29 juni
Locatie: Hockeyclub Zwart-Wit, Breda

Jonge scheidsrechters komen op vrijdag 29 juni samen in Breda voor een leerzame dag vol workshops. Er wordt een plenaire sessie gegeven door Craig Gribble, Olympic Umpires Manager en tegenwoordig Manager Officials bij de Internationale Hockey Federatie (FIH). Ook zijn er twee clinicrondes. De dag wordt afgesloten met het kijken naar de wedstrijd Nederland-Japan.

Symposium sportiviteit en respect

Wanneer: 30 juni
Locatie: Hockeyclub Zwart-Wit, Breda

De vijf hockeyverenigingen uit Breda organiseren op zaterdag 30 juni een symposium Sportiviteit & Respect (S&R). Met dit side event willen de vijf Bredase clubs samen met de KNHB extra aandacht aan dit thema geven.Het symposium staat in het teken van verenigingen ontmoeten, kennisdelen en van elkaar leren. Tijdens het symposium krijgen bestuurders handvatten voor meer sportplezier en het stimuleren van gewenst gedrag van ouders, trainer/coaches en scheidsrechters. De dag wordt afgesloten met het kijken naar de wedstrijden.

NK Shoot Out Finaledag

Wanneer: 24 juni
Locatie: Hockeyclub Zwart-Wit, Breda

Alle informatie over het NK Shoot Out vind je op de NK Shoot Out pagina op hockey.nl.