Pro League (D): Duitsland ondanks nederlaag naar Grand Final

De Duitse dames hebben het ticket voor de finaleronde van de Pro League binnen. Ondanks een thuisnederlaag (1-3) tegen Australië is de ploeg van bondscoach Xavier Reckinger zeker van de Grand Final, omdat directe concurrent België met 0-3 ten onder ging tegen Nieuw-Zeeland.

Die Danas gingen zelf ook voor eigen publiek ten onder. Jane Claxton versloeg in de eerste drie minuten van de wedstrijd twee keer keepster Noelle Rother. De Duitse goalie moest tien minuten voor rust voor de derde keer vissen na het doelpunt van Emily Chalker. Hannah Gablac maakte nog voor het rustsignaal de 1-3, maar dat bleek 35 minuten later ook de eindstand.

Olivia Merry is de beul van België

De hoop in het Duitse Krefeld was gevestigd op Nieuw-Zeeland, dat in Antwerpen aantrad tegen België. De naaste belager van Duitsland kon bij een overwinning de spanning in de Pro League terugbrengen, maar de Red Panthers gingen roemloos ten onder. De beul van onze Zuiderburen was ongetwijfeld Olivia Merry. In de tweede helft was zij goed voor de volledige Nieuw-Zeelandse doelpuntenproductie. Merry is de laatste weken op dreef. Tegen Nederland (3-2 nederlaag) scoorde ze twee keer. Eerder deze maand was ze goed voor de laatste treffer in de riante 0-3 zege in de Verenigde Staten.

Ondanks de nederlaag heeft Duitsland het ticket voor de finaleronde van de Pro League dus binnen. De ploeg speelt nog één wedstrijd, uit tegen de Verenigde Staten. België ontvangt nog Australië en Argentinië, maar de achterstand van acht punten is niet meer in te halen.

Naast Duitsland hebben ook Nederland, Argentinië en Australië zich geplaatst voor de Grand Final.