Voorbeschouwing HK (D): SCHC ontvangt landskampioen Amsterdam

De tweede speelronde van de Livera Hoofdklasse Dames staat alweer op het programma. Amsterdam reist zondag af naar Bilthoven voor de wedstrijd tegen SCHC. Sian Keil speelt met Pinoké tegen Den Bosch, haar oude club. Promovendus HGC speelt een belangrijke wedstrijd tegen Bloemendaal. Kampong neemt het in Rotterdam op tegen Victoria. Oranje-Rood ontvangt hdm en Hurley speelt tegen Laren. 

SCHC – Amsterdam

Beide ploegen hebben vorig jaar de play-offs gehaald. Voor de ploeg van Nettie van Maasakker liepen de play-offs niet zoals ze hadden gepland. Voor Amsterdam was het juist een droomseizoen. De hockeysters wonnen de Europacup en wisten voor het eerst sinds 2013 weer de landstitel te veroveren.

SCHC heeft afgelopen zomer weer veel geïnvesteerd in nieuwe speelsters. Zo kwam strafcornerkanon Yibbi Jansen over van Oranje-Rood, Fabienne Roosen van Laren, Pien Dicke van hdm en keepster Alexandra Heerbaart van Kampong. Jansen en Dicke hadden het perfecte debuut afgelopen weekend. Beide speelsters kwamen tot scoren. Vorig seizoen bleef SCHC als enige ploeg uit de Livera Hoofdklasse ongeslagen tegen Amsterdam. In Bilthoven werd het een 3-1 overwinning en uit in Amsterdam werd er 2-2 gelijkgespeeld.

Arbiters: Claire Druijts, Sophie Bockelmann

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

Victoria – Kampong

Kampong speelde afgelopen weekend een wedstrijd, waar ze waarschijnlijk niet meer aan terug willen denken. De 1-9 tegen Den Bosch was de één-na-grootste nederlaag ooit. Dit weekend kan het team van de nieuwe coach Michiel van der Struijk de eerste punten van het seizoen binnenslepen. De Domstedelingen reizen af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen promovendus Victoria, dat afgelopen weekend niet wist te winnen van Bloemendaal.

De laatste keer dat Kampong op bezoek kwam bij Victoria was in 2007. Kampong won door een doelpunt van Michelle van der Pols. Door die treffer degradeerde Victoria destijds uit de Hoofdklasse.

Arbiters: Ruben Graafland, Job Baan

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Victoria – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

HGC – Bloemendaal

Bloemendaal kende een goede start. Nadat ze zich vorig jaar hebben gehandhaafd in de Hoofdklasse, door middel van play-outs, won het elftal afgelopen weekend met 3-1 van nieuwkomer Victoria. Malou Nanninga scoorde twee keer voor de ploeg van Jeroen Visser. Dit weekend staat de andere promovendus op het programma: HGC. De meest recente confrontatie vond plaats op 14 maart 2004, toen HGC thuis met 4-0 won. Beide duels in dat seizoen werden gewonnen door HGC. Alleen in 1989/1990 won Bloemendaal haar eerst twee Hoofdklasse-duels van het seizoen.

Arbiters: Jeroen Bok, Marc van Tuijl

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – Laren

Hurley speelde afgelopen weekend gelijk tegen hdm (1-1). Yasmin Geerlings scoorde in de 66e minuut de 1-1, een heerlijke backhand, voor haar nieuwe ploeg. Laren verloor met ruime cijfers (5-0) van SCHC. Beide teams zijn er op gebrand om dit weekend punten binnen te halen. Vorig jaar verloor Hurley thuis van Laren (1-2), maar won vervolgens met 2-3 het uitduel in Laren.

Gitte Michels, het strafcornerkanon van Hurley scoorde in Amstelveen het doelpunt. In Laren waren het Teuntje Horn, Sabine Plönissen en Maartje van der Vis die scoorden. Voor Laren scoorden Maxime Kerstholt, Pam van Asperen, Macey de Ruiter en Joelle Ketting, die dit jaar het tenue van Hurley draagt. Net als Lieke van Wijk, die deze zomer van Laren overstapte naar Hurley.

Arbiters: Nino Arzini, Tom van der Wulp

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – hdm

Oranje-Rood opende het seizoen met een prima zege op Pinoké. De ploeg uit Eindhoven won met 1-2 door de doelpunten van Marlena Rybacha en Freeke Moes. De afgelopen twee seizoenen won Oranje-Rood het thuisduel met hdm in de reguliere Hoofdklasse en incasseerde daarin geen tegentreffers: 3-0 op 21 oktober 2018 en 0-1 op 5 mei 2019.

Freeke Moes maakte in die laatste wedstrijd de enige goal uit een strafcorner. Hdm speelde in de eerste speelronde gelijk tegen Hurley. Tessa Beetsma scoorde voor de Hagenezen. In het seizoen 2017/2018 bleef hdm voor het laatst ongeslagen in haar eerste twee Hoofdklasse-duels.

Arbiters: Maartje de Bruijn, Steven Bakker

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – hdm (D)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Pinoké

Den Bosch wist wel raad met Kampong afgelopen zondag. De nummer 2 van vorig seizoen won met grote cijfers op de Klapperboom (1-9). Frédérique Matla, Joosje Burg, Lieke Hulsen en Ireen van den Assem scoorden twee keer. Pleun van der Plas trof eenmaal het doel. Den Bosch won 35 van haar 36 duels met Pinoké in de reguliere Hoofdklasse. Alleen op 7 oktober wonnen de Bosschenaren niet. Het werd 0-0 in Amstelveen. Net als vorig seizoen kon Pinoké niet winnen in de eerste speelronde van Oranje-Rood. Dit maal werd het 1-2. De oud-speelster van Den Bosch Sian Keil maakte de goal voor de Steekneuzen.

Arbiters: Olaf van Gastel, Erik Grufman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. llinde

  Benieuwd of SCHC een eerste tik kan uitdelen of dat ze weer verliezen van een titelkandidaat. Belangrijke wedstrijd voor Bloemendaal bij winst doen ze goede zaken.


Wat vind jij? Praat mee...