Maartje Krekelaar genoot van haar 1e interland in Nederland

Gaaf, vond Maartje Krekelaar het. Ze speelde dinsdag voor het eerst in haar carrière een interland in Nederland. Op het veld van AthenA verloor Oranje met 1-2 van Groot-Brittannië.

Ondanks de nederlaag keek Krekelaar haar ogen uit. Volgens de organisatie waren er zo’n 3000 toeschouwers aanwezig. ‘Ik vond het zó gaaf. Als je ziet hoeveel mensen hier op afgekomen zijn. Mijn ouders en mijn broer waren er ook. Ik vond het heel speciaal om in het Oranjetenue voor Oranjepubliek te spelen.’

‘Eerlijk gezegd was ik best gespannen. Het is toch in Nederland, iedereen ziet je. Maar ik had er onwijs veel zin in. Ik had zoiets van: we zien het wel.’

Chaotisch begin

Oranje begon chaotisch aan de wedstrijd, vond Krekelaar. ‘Die Britten draaiden veel door en wij hadden daar moeite mee. Maar je moet niet vergeten dat we vandaag pas voor de 2e keer na onze vakantie met z’n allen op het veld stonden. We moesten dus weer even wennen aan elkaar. We komen net van ons clubteam af, waar we in een ander team spelen, met een andere tactiek. Dat is even schakelen.’

Desondanks zag Krekelaar haar ploeg tijdens de wedstrijd stappen maken. ‘Als je het 1e kwart vergelijkt met het 4e kwart…dat is een wereld van verschil. Het 1e kwart was nogal chaotisch, in het 4e kwart kregen we ontzettend veel kansen. We zijn gegroeid in de wedstrijd. Dat is positief.’

Goal Van Male

Over haar eigen spel was ze tevreden. ‘Ik heb goed gespeeld. Ik had een mooie actie waar Kitty (van Male) uit scoorde en ik heb zelf een paar mooie kansen gehad, al heb ik die helaas niet afgemaakt. Ach, dan moet ik ze er donderdag maar in knallen.’

Donderdag speelt Oranje om 19.30 uur op het veld van AthenA opnieuw tegen Groot-Brittannië.