Round-up Tulp HK (H): winst Bloemendaal, puntenverlies Pinoké

De heren van Bloemendaal hebben zondag de topper tegen Rotterdam met 4-2 gewonnen. Door de zege klommen de Mussen naar de tweede plek ten koste van Pinoké dat op bezoek bij HGC (1-1) punten liet liggen. Kampong voorkwam vlak voor tijd duur puntenverlies tegen Schaerweijde (2-1).

Een treffer vlak voor tijd van Duco Telgenkamp voorkwam een puntendeling van Kampong met Schaerweijde. Door de overwinning sloegen de Utrechters een gaatje van drie punten met nummer vijf Rotterdam dat ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de ploeg van coach Tim Oudenaller. Met zijn openingsdoelpunt gaat Jip Janssen weer alleen aan kop van het topscorersklassement. De strafcornerspecialist heeft nu zestien treffers gemaakt, een meer dan Sam Lane van koploper Oranje-Rood.

Ze moesten er lang op wachten, maar eindelijk stapte Klein Zwitserland weer eens met drie punten van het veld. Aan de Oosterplas werd Den Bosch met 3-2 verslagen. Het was daarmee de eerste zege na zeven competitieduels zonder driepunter. Lars Daniels had met twee doelpunten een groot aandeel in het succes van KZ. Den Bosch slaagde er voor de zesde keer op rij niet in om te winnen. Inmiddels is het gat naar een play-offplek gegroeid naar tien punten.

Lars Daniel viert zijn doelpunt voor Klein Zwitserland tegen Den Bosch. Foto: Bart Scheulderman

Pinoké is er niet in geslaagd de slechte reeks van voor de winterstop te doorbreken. Voor de derde maal op rij speelde de landskampioen gelijk. De ploeg van coach Jesse Mahieu won slechts een van zijn laatste zes wedstrijden. Op de ranglijst werd Pinoké voorbijgestoken door Bloemendaal en staat nu derde. HGC klom ten koste van HDM van de negende naar de achtste plaats, maar boekte in de laatste acht duels slechts een overwinning.

Bloemendaal revancheerde zich met de winst voor de 4-2 nederlaag eerder dit seizoen. Met twee doelpunten was Thierry Brinkman opnieuw belangrijk voor de ploeg, die hij aan het einde van het seizoen verruilt voor Den Bosch. Door de overwinning blijft Bloemendaal in de Tulp Hoofdklasse Heren voor de 22ste maal op eigen veld zonder nederlaag. Deze reeks is de op twee langste reeks in de clubhistorie. Tussen 1986 en 1989 bleef de ploeg 24 keer op rij zonder verlies, tussen 2019 en 2021 lukte dat zelfs in 26 opeenvolgende thuisduels. Voor Rotterdam scoorde onder meer Jeroen Hertzberger. De all time topscorer van de Tulp Hoofdklasse maakte zijn 350ste doelpunt op het hoogste niveau.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


3 Reacties

  1. LiesedeVos

    En daar was hij weer, Jeroen Hertzberger, heerlijk eentje ingetikt voor Rotterdam. Hoeveel voorhoede spelers van het Nederlands elftal deden hem dit weekend na? Bovendien scoorde hij niet alleen, hij speelde super gedreven, verfrissende acties en naar voren gericht. Ik houd hoop dat Jeroen H een kans krijgt van Jeroen D.

  2. peter-de-ruiter

    @LiesedeVos, wishful thinking... Geweldig wat H. doet bij zijn club, maar hij is gewoon te oud voor het NL XI. Dat is al zo vaak gezegd en zal niet veranderen.

  3. LiesedeVos

    Ik begrijp dat het wishful thinking is. Wat is belangrijker voor het NLs elftal/ OS? Eén (te) oude speler die scoort of een jongere generatie (voor de toekomst??) die amper/niet scoort? Jammer dat (oa)leeftijd blijkbaar belangrijker is dan prestaties. Bovendien als je niet scoort, kan je nooit winnen. Laat mij lekker hoop houden.


Wat vind jij? Praat mee...