Landelijk A: Dit zijn de eerste koplopers van reguliere seizoen

De reguliere competitie bij Landelijk A is dit weekend in stijl begonnen, met landskampioen Laren die zijn intenties om de landstitel te verdedigen kracht bijzet met een ruime overwinning in de eerste speelronde. Verder zijn Leonidas, Laren & Rotterdam MA1 en Push JA1 de andere eerste koplopers van het reguliere seizoen. Hieronder de uitslagen van de eerste speelronde van Landelijk Meisjes A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

*Momenteel is het voor ons niet mogelijk om de doelpuntenmakers te weergeven op onze site, maar er wordt aan gewerkt en hopelijk kunnen we zo snel mogelijk alle doelpuntenmakers geven!

Meisjes A

In de eerste speelronde zijn altijd lastig conclusies te trekken over de favorieten om zich te plaatsen voor de play-offs, maar de uitslagen van de eerste speelronde beloven veel spektakel met kleine verschillen tussen de teams. In Poule I is het Leonidas dat verrassend de koppositie inneemt na een 2-4 overwinning op bezoek bij Tilburg. Daar achter heb je SCHC en hdm die thuis wonnen van Oranje-Rood en Schaerweijde. De middenmoot wordt bezet door Push en Bloemendaal, die het veld verlieten met ieder een punt: 1-1. In poule II zijn er twee lijstaanvoerders: Laren en Rotterdam. Beide ploegen wonnen namelijk met 3-1, van Amsterdam en HGC. Verdedigend landskampioen Den Bosch incasseerde in de eerste speelronde van de reguliere competitie direct een tik tegen Gooische (1-0), terwijl Kampong en Maastricht de vier doelpunten van de wedstrijd eerlijk verdeelden.

Poule I

Push – Bloemendaal 1-1
Tilburg – Leonidas 2-4
hdm – Schaerweijde 2-0
SCHC – Oranje-Rood 3-1

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

1-1 gespeeld tegen Push, volgende week thuis knallen tegen SCHC🔥🔥🔥

Een bericht gedeeld door HC Bloemendaal MA1 2019-2020 (@bloemendaalma1) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Je favo campingteam 🙃 mocht weer een wedstrijd spelen. Vorige week oefenwedstrijdje tegen @hgcma1 (uitslag 4-4) mochten we deze week voor het echt tegen @hctilburgma1 . De thermo’s werden van zolder gehaald en dat hielp (sommige hebben hem al sinds augustus aan (@annakarso, @evadil_ en @evabresser)) 🤷🏼‍♀️ We begonnen goed en kwamen 2-0 voor. Toen viel de 2-1 en werd t even billen knijpen. Maar de 3-1 viel vlak daarna en we konden weer rustig ademen. Maar wij zouden Leo A1 niet zijn als als we het niet weer spannend zouden maken 😁, dus de 3-2 viel. Gelukkig pakten we het goed door en maakte we de 4-2. EINDUITSLAG: 2-4 gewonnen! 🥳🥳 #stickopjekop #isaheefteenbult #nietzeggenwantdatiserg #vrijdagpartijtjesblijvenmoeilijk #fotomakenindebossen #lekkermodderonderjeschoen #flanerendoejezo #westaaneerste #nudoorpakken #thermoaanofuit #ikhebleggingaan #wehebbenuiteentipgescoord #lisaookweerblij #nietleowintaltijd #lihaartruivies #nietleuk #osvergetendatzemiddemveldstond

Een bericht gedeeld door L E O N I D A S M A 1 💥 (@leonidas_ma1) op

Actiefoto van het duel tussen Oranje-Rood en SCHC MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van het duel tussen Oranje-Rood en SCHC MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Poule II

Laren – Amsterdam 3-1
Gooische – Den Bosch 1-0
HGC – Rotterdam 1-3
Kampong – Maastricht 2-2

Jongens A

De grootste klapper kwam van verdedigend landskampioen Laren in de eerste speelronde. In eigen huis werd weinig heel gehouden van  Den Bosch: 10-2. Achter Laren in poule II heb je voorlopig Pinoké dat op bezoek bij Oranje-Rood met 1-2 won. De overige twee wedstrijden van de groep resulteerden in een gelijkspel. De derby tussen Rood-Wit en Bloemendaal zat vol spektakel, waarbij beide ploegen moesten leven met een 3-3 gelijkspel. Cartouche en Victoria scoorden in het onderlinge treffen niet.

Poule I

Schaerweijde – Amsterdam 4-0
Nijmegen – hdm 2-2
Kampong – Push 3-7
Leiden – Klein Zwitserland 4-2

Poule II

Rood-Wit – Bloemendaal 3-3
Cartouche – Victoria 0-0
Laren – Den Bosch 10-2
Oranje-Rood – Pinoké 1-2


4 Reacties

  1. Nvanas012

    Tilburg en Den Bosch allebei verloren🤔 interessant!

    1. Steven67

      Waarom niets gezegd over poule 1 jongens A???

  2. Nvanas012

    Omdat ik zelf uitkom in poule II van de meiden competitie en ik dus de jongens niet zo volg🤣 Maar idd gek om kampong onderaan te zien staan, push is echter wel een klasse ploeg.

    1. bvdd

      Dat van Push klopt wel😉


Wat vind jij? Praat mee...