SCHC leeft nog: ‘Nu Laren het leven zuur maken’

De spannendste minuten van de wedstrijd tussen SCHC en Hurley? Zonder twijfel waren dat de laatste zeven. Na een regen- en onweerpauze van ruim een uur verdedigde SCHC zijn 0-1 voorsprong met hand en tand, terwijl Hurley de druk genadeloos opvoerde. Met het bloed op de knieën liep SCHC-aanvoerder Marnix Kleinsman na afloop van het veld. Met drie punten. ‘We leven nog.’

Dat er wat op het spel stond tijdens de wedstrijd tussen oud-hoofdklassers Hurley en SCHC was voelbaar. Stevige duels, groene en gele kaarten en weinig weggevertjes: beide teams hadden wat te winnen zondag. Voor Hurley betekende winst dat de derde plek en dus een play-offplek is veilig gesteld. Nummer vier SCHC moest daarentegen drie punten binnenslepen om in het spoor van Hurley te blijven. Dat lukte dus, dankzij een cornertreffer van Floris Steenman, halverwege de tweede helft.

Kleinsman en zijn ploeggenoten haalden opgelucht adem na de krappe overwinning. ‘Het was een chaotische, maar leuke pot die uitpakte zoals we verwachtten. Wij moesten het spel maken, net als in de eerste wedstrijd tegen Hurley. Toen verloren we (2-3, red.), omdat zij effectief waren in de counter en wij onze kansen niet afmaakten. Vandaag speelden we zakelijker. Tegelijkertijd hadden we niets aan een gelijkspel. We waren van plan onze keeper er eerder af te halen, maar dankzij de 0-1 was dat niet nodig.’

Marnix Kleinsman in duel met Hurley-speler Theun de Leeuw. Foto: Wim Wobbes/Orange Pictures

Uur in de kleedkamer

Een grote uitdaging vormde niet alleen het vasthouden van de voorsprong, maar zeker ook een gedwongen pauze vanwege noodweer. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel en donder en bliksem over het Amsterdamse Bos trokken, moesten beide teams hun energie vasthouden voor de resterende zeven minuten. Kleinsman: ‘Van een uur binnen in de kleedkamer elkaar aankijken, ga je je niet fitter voelen. Je lichaam moet nog zeven minuten hockeyen, maar het was lastig om mezelf na die tijd te activeren. Toch denk ik dat we het goed hebben opgepakt. We wisten dat ze gingen komen en de keeper eraf zouden halen. Het enige wat wij konden doen, is ervóór duiken, met bloed op de knieën, dan weer met de rug tegen de muur en alles eraan doen om een goal tegen te houden. Dat hebben we gedaan. We hebben gevochten als leeuwen en verdiend gewonnen.’

En dus mogen de Bilthovenaren, met uitgesproken promotieambities, zich opmaken voor twee allesbeslissende speelrondes. Kleinsman beseft dat terdege. ‘We zijn met een goede reeks bezig. In het begin van het seizoen hebben we er zelf voor gezorgd dat we het niet meer in eigen hand hebben. Maar nu zijn we al tien wedstrijden op rij ongeslagen. Hurley krijgt Almere nog. Dat wordt een lastig potje voor hen, weten wij van twee weken geleden (2-2, red.). Wij houden in ieder geval vertrouwen en blijven alles winnen.’

Verwoede pogingen van Hurley-spelers Rutger Plat en Tim Strüven en SCHC-aanvaller Thijs van Pelt om de bal te pakken te krijgen. Foto: Wim Wobbes/Orange Pictures

Dat blijven winnen, zal SCHC om te beginnen moeten doen tegen Laren. De nummer één van de Promotieklasse kan tegen SCHC het kampioenschap binnenhalen. Kleinsman: ‘Daar gaan wij een stokje voor steken. We willen Laren het leven zuur maken. Misschien halen we dan toch de play-offs. Hoe dan ook hijgen we Hurley nu in de nek.’

Hurley – SCHC 0-1 (0-0)

58. Floris Steenman 0-1