Hockey op tv: inhaalkraker en laatste speelronde van 2023

Komende zondag staat de laatste speelronde van 2023 in de Tulp Hoofdklasse Heren op het menu. Maar drie dagen daarvóór kunnen we ons nog verheugen op een kraker van jewelste als de mannen van Kampong en Bloemendaal hun uitgestelde duel inhalen.

Beide grootmachten kwamen in het weekend van 6 en 7 oktober niet in actie tijdens de derde speelronde van de Tulp Hoofdklasse omdat ze toen tegenover elkaar stonden in de eerste voorronde van de EHL. In Barcelona waren het de Utrechters die met 2-1 wonnen en daarmee de titelhouder uitschakelden. Voor Kampong scoorden Mats Marree en Jip Janssen, voor Bloemendaal was Casper van der Veen trefzeker.

Komende donderdag staan beide teams dus in competitieverband tegenover elkaar, en uiteraard kun je de 91ste editie van dit topduel live bekijken op streamingsdienst Viaplay. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Kampong is gebrand op een overwinning, aangezien de ploeg in de reguliere competitie al acht wedstrijden op rij niet meer kon winnen van Bloemendaal sinds een 1-2 op ’t Kopje op 17 maart 2019. Bloemendaal zal op zijn beurt revanche willen nemen voor die pijnlijke uitschakeling in de EHL. Mooie ingrediënten voor een heerlijk gevecht.

Duco Telgenkamp (Kampong) aan de bal met Bloemendaal-verdediger Teun Beins in de achtervolging tijdens de onderlinge EHL-wedstrijd van begin oktober. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Schijnwerpers op Laren en HGC

Drie dagen later besteedt Viaplay met een uitgebreide voorbeschouwing volop aandacht aan het duel tussen Laren en HGC. De uitzending rond die wedstrijd begint om 14.20 uur, 25 minuten gaat het balletje rollen aan de Eemnesserweg. Ook Hockey.nl is met een verslaggever en fotograaf aanwezig bij het duel tussen de hekkensluiter en de nummer zeven van de ranglijst. Verder zijn we van de partij in Eindhoven, waar Oranje-Rood en Den Bosch het tegen elkaar opnemen.

NOS Studio Sport is zondag aanwezig bij Rotterdam-Amsterdam, een affiche dat de laatste drie seizoenen aardig wat spektakel opleverde. Achtereenvolgens werd het aan de Hazelaarweg 6-6, 0-5 en 2-5. Een samenvatting van deze wedstrijd is vanaf 18.10 uur te zien in de uitzending van NOS Studio Sport op NPO1, maar ook op NOS.nl en in de NOS-app.

Behalve in de Tulp Hoofdklasse is Hockey.nl zondag ook te gast bij het duel tussen de vrouwen van Laren en Ring Pass Delft in de Promotieklasse Dames. Laren staat negende, Ring Pass derde. De wedstrijd begint om 12.30 uur, de andere vier wedstrijden van de elfde speelronde om 12.45 uur. Push en Huizen komen dit weekend niet in actie. Hun onderlinge wedstrijd werd al op 16 november gespeeld, vanwege de WK-verplichtingen van Huizens jeugdinternational Sam Luttmer.


Wat vind jij? Praat mee...