Hockey op tv: afgeladen weekend met een regelrechte topper

Het vorige hockeyweekend was al tjokvol, maar deze week is de agenda helemaal afgeladen. Hoofdklasse-hockey op drie verschillende dagen, twee bekerrondes plus nog de reguliere competities. En dan staat er ook nog een heuse topper uit het menu.

Laten we daar direct maar mee beginnen. Want alle ogen zijn deze week uiteraard gericht op de damesklassieker Amsterdam – Den Bosch. Deze kraker wordt – zoals ieder ander Hoofdklasse-duel – live uitgezonden op Viaplay en is ook te zien op kanaal 19 bij KPN- en Ziggo-abonnees. De NOS brengt in de middaguitzending op NPO1 al een samenvatting van de wedstrijd tussen de twee laatste Hoofdklasse-kampioenen.

Ook in de uitzending van Studio Sport (vanaf 18.35 uur) zijn beelden te zien van dit duel. Op het Insta-kanaal van Tulp Hoofdklasse zijn updates te zien van deze ontmoeting. Dit geldt ook voor het live-blog van hockey.nl, dat volledig in het teken staat van deze wedstrijd. Ook bij de mannenkraker Kampong-Rotterdam staan wij zondag langs de lijn.

Het Hoofdklasse-weekend begint echter al op donderdag, wanneer er om 20.30 uur een volledige speelronde bij de heren op het menu staat. Wij zijn present in Eindhoven, waar Oranje-Rood zich hoopt te herstellen van de rampzalige 7-1 nederlaag in en tegen Amsterdam. Makkelijk wordt dat niet, tegen vice-kampioen Rotterdam. Via Tulp Hoofdklasse kan je op de hoogte blijven van Pinoké-Amsterdam. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, staat donderdag ook de eerste Gold Cup-ronde bij de dames op het programma.

Langs bij Vianen, Derby en HCAS

Vrijdag zijn de herenteams in de Silver Cup voor het eerst dit seizoen aan de beurt. Op hockey.nl besteden we extra aandacht aan de ontmoeting tussen Vianen en Catwijck. De thuisploeg roept op social media al dat het ‘een avond wordt om nooit te vergeten.’ We kunnen niet wachten!

Zaterdag kiezen we voor het Landelijke Jeugd-duel tussen de Onder 18-teams van Derby en Amsterdam, twee teams die vorige week allebei wonnen in deze eerste fase van de beste jeugdcompetitie.

Last but not least: ook deze week vergeten we de Promotieklasse niet. We parkeren – al is dat daar niet makkelijk – de auto in Asten, waar promovendus HCAS zijn tweede thuisduel afwerkt tegen HGC. Geniet van al het moois op de velden (en op tv) en deel vooral je hoogtepunten via redactie@hockey.nl.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VIANEN HEREN 1 🏑 (@mhcvianenh1)


Wat vind jij? Praat mee...