Het weekend: duifjes on fire, Liemerse derby en de Leidse Fabio Cannavaro

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Het moest er maar weer eens van komen. De avonturen en memorabele momenten van de dames van Horst. Afgelopen seizoen kwam Horst vaak langs in onze rubriek, want never a dull moment. Ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven met de dames. In het verslag van de wedstrijd tegen Geldrop ontbreekt wel de beruchte douchetest. Daarvoor in de plaats is de verkiezing van slechtste chauffeur gekomen. Die eer viel Roos Vervoort te beurt. Het ging eigenlijk megagoed op weg naar Geldrop tot Roos in het klaverblad met een veel te hoge snelheid door de bocht ging. Gelukkig overleefde iedereen in de auto achtbaanroos. Dan de wedstrijd. Donna Verhoeven scoorde niet alleen de winnende treffer, maar werd ook verkozen tot Best Bitch Of The Week. De moeder van Britt werd uitgeroepen Fan Of The Week, met unanieme stemmen. Ondanks dat haar dochter op Cura zit, kwam ze de ploeg steunen. Memorabele momenten waren er in veelvoud. Een korte greep: Eva Vervoort kan niet bukken omdat haar hamstrings te kort zijn. Blote voeten zijn ook niet haar ding en iemand krijgt nog geld van Henriëtte, want zij heeft een lamp verkocht die niet goed is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Geen Boxmeer maar Boxminder! Althans volgens de heren van Vlijmen. Nog geen 42 uur na de uitschakeling in de Silver Cup stond de vierdeklasser alweer in de Sloot bij Boxmeer. Op een prachtig groen waterveldje werd de score ieder kwart met strijd en passie opgevoerd. De aanvalslust van Vlijmen tilde de stand na 1-6. Niet verkeerd, luidde de conclusie van de mannen. En nu volle bak doorzetten!!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vlijmen Heren 1 (@vlijmenheren1)

Het was een lang verhaal van de dames van Teteringen, maar er viel ook veel te vertellen aan hun lieve volgerfans. Teteringen maakte een kleine wereldreis naar de Zeeuwse velden van Rapide in Hulst. Bijna 1,5 uur in goedgevulde auto’s. Ja, die keeperstas was misschien iets te groot voor de achterbank van de kleinste auto. De lange autorit was een beetje in de benen gaan zitten. Iets te gaar stond Teteringen aan de afslag. Kort na het eerste fluitsignaal kwam de ploeg op achterstand. De schade werd snel gerepareerd, maar bij rust leidde Rapide met 2-1. Na de pauze werd dankzij een flinke dosis bekende pepertjes en goed samenspel de achterstand omgebogen in een 2-3 zege. Gelukkig maar, want de dames hadden toch zeker niet voor niets al die kilometers gereden en reteveel tol betaald. De goede vibe van de overwinning gaat lekker mee naar vrijdag. Dan speelt Teteringen in de tweede ronde van de Silver Cup. Wie komt de dames aanmoedigen? Want jullie weten: bij zijn, is meemaken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHCT DAMES 1 (@mhctdames1)

Een ware teamprestatie. Zo omschreven de heren van het combinatieteam Barneveld/Spitsbergen de 7-2 overwinning op Eemvallei. Een ploeg die een oude bekende was voor de jongens van Spitsbergen. Na een sterk begin kwam Barneveld/Spitsbergen op voorsprong, die door een slordigheidje achterin teniet werd gedaan. In balbezit kwam de ploeg sterk voor de dag en creëerde een heleboel kansen. Bij rust leidde Barneveld/Spitsbergen met 5-1. Na een chaotisch begin van de tweede helft liep de derdeklasser uit naar 7-1. Het laatste doelpunt van de dag werd gemaakt door Eemvallei. En eerlijk is eerlijk, het was een mooie 7-2.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Barneveld H1 (@mhcbarneveldh1)

Het vlammetje stond aan bij de dames van Hopbel in de Tweede Klasse. Aan supporters geen gebrek bij de thuiswedstrijd tegen Venray. Zij zagen vanaf de kant een 6-2 overwinning van Hopbel. De driepunter moest worden gevierd en daarom gingen de dames proosten op de punten en meeblèren met Yves Berendse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hopbel Dames 1 (@hopbeldames1)

Een volgepakte zijlijn en blauwe rookbommen. Ofwel de Liemerse derby tussen Westerduiven en Zevenaar. Onder een heerlijk zonnetje beloofde het een mooie dag gaan worden in Duiven. En dat werd het ook zeker voor Westerduiven. Na een achterstand werd er met 2-1 gewonnen. De conclusie: er valt in Duiven niks te halen voor de mannen in het rood. Westerduiven is niet alleen de mooiste club van de Liemers, maar ook de beste.

Voor de dames van Overbos waren alle ingrediënten voor een topzondag aanwezig: een heerlijk zonnetje, leuke moppen van de mini’s en een wedstrijd tegen VVV op hun eigen veld. Het duel, waaraan Overbos sterk en met vertrouwen begon, leverde uiteindelijk een 2-0 zege op. Kortom, de eerste thuiswedstrijd gewoon gewonnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Overbos Dames 1 (@overbosdames1)

De laatste Super Sunday van dit kalenderjaar viel op de hoogstwaarschijnlijk laatste nazomerdag. Een dag die begon met een goede lunch. De een was er niet weg te slaan, een ander had nog buikpijn tijdens de line-up. Het weerhield de heren van Alliance er niet van om sterk aan de wedstrijd te beginnen. Na twee minuten was het 1-0, maar Qui Vive kwam kort na rust terug tot 1-1. In het vierde kwart trok Alliance de wedstrijd naar zich toe. De ploeg liep uit naar 3-1. Hoewel een slotoffensief van Qui Vive nog wel de 3-2 bracht, waren de drie punten voor Alliance. Dat de zege voor eigen publiek werd behaald, gaf de overwinning een extra mooi tintje. Super Sunday eindigde uiteindelijk met zes punten omdat ook de dames van Alliance hadden gewonnen. De volle buit leverde na afloop wat schrale keeltjes op na het fanatieke meezingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alliance Heren 1 (@allianceh1)

De Schiedamse dames gingen op avontuur naar Laren, de hometown van Fleur. Het eindresultaat was een nipte 2-1 nederlaag. Het verlies werd snel afgeschud, want na de wedstrijd was het gezellig bij Fleur thuis. Haar ouders trakteerden de ploeg op heerlijke hapjes en een flinke dosis gastvrijheid. En daarvoor worden de ouders van Fleur onwijs bedankt. Ook ging er een dikke shout-out naar alle supporters die de lange reis hadden gemaakt om Schiedam aan te moedigen.

Bij Roomburg werd de loftrompet gestoken over de Leidse Fabio Cannavaro. Die stal de show. Hoe? Door te sleuren, te tackelen, maar vooral veel te praten tegen de scheids. Het resultaat: een solide 2-0 zege op de Reigers. Overigens wensen de heren van Roomburg hun tegenstander veel succes in de Gold Cup. En ja, de heren van Roomburg staan langs de lijn om hen aan te moedigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roomburg Heren 1 (@roomburgheren1)


Wat vind jij? Praat mee...