Negen uit drie voor Den Bosch na inhaalzege in Nijmegen

Den Bosch heeft woensdagavond in de inhaalwedstrijd bij Nijmegen zijn honderdprocentscore in de Tulp Hoofdklasse behouden. De ploeg van coach Nanco Jansonius was duidelijk een maatje te groot voor de Nijmegenaren, die hun eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau sinds 1977 speelden. Het werd 0-4 in het Mariënbosch.

Den Bosch had slechts elf minuten nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken tegen de kampioen van vorig seizoen in de Promotieklasse. Doelpunten van Jaïr van der Horst en Thierry Brinkman zorgden al snel voor een 0-2 tussenstand. De bezoekers hadden het beste van het spel, al deelde de thuisploeg zo nu en dan wat speldenprikjes uit. Tot doelpunten leidde dat echter niet.

Na rust gooiden treffers van Timo Boers (uit de eerste Bossche strafcorner) en Max Kreft (na een puike counter) de wedstrijd definitief in het slot. De bijna tweeduizend toeschouwers op het complex in het Mariënbosch zagen Nijmegen knokken voor wat het waard was, maar de ploeg kon te weinig gevaar stichten om het Den Bosch moeilijk te maken. Ook de Australische aanwinst Jake Whetton, die zijn debuut voor Nijmegen maakte, kon zijn stempel nog niet drukken.

Veel toeschouwers aanwezig bij de eerste thuiswedstrijd van Nijmegen in de Hoofdklasse sinds 15 mei 1977. Foto: Willem Vernes

Den Bosch medekoploper

Voor Den Bosch betekende de zege de derde overwinning op rij vanaf de competitiestart. We moeten heel wat jaren terug in de tijd om te ontdekken wanneer dat voor het laatst gebeurde: dat was in het seizoen 2001-2002, toen de Brabanders zelfs hun eerste vier competitiewedstrijden winnend afsloten.

De honderdprocentscore maakt dat Den Bosch na drie speelronden de gedeeld koploper in de Tulp Hoofdklasse is, samen met Amsterdam en Bloemendaal. Het nog puntloze Nijmegen is na drie speelronden hekkensluiter met de doelcijfers 1-11.


Wat vind jij? Praat mee...