HK (H): Bloemendaal en Den Bosch nog zonder puntenverlies

De heren van Bloemendaal en Den Bosch zijn na vier speeldagen in de Tulp Hoofdklasse nog zonder puntenverlies. Pinoké en Rotterdam boekten zaterdag hun eerste overwinning van het seizoen. In totaal leverden de vier competitieduels 29 doelpunten op.

HDM – Bloemendaal 2-7
Bloemendaal boekte zijn vierde zege op rij sinds de start van de Tulp Hoofdklasse. De ploeg van coach Michel van den Heuvel is in de reguliere competitie al achttien duels ongeslagen. In Den Haag werd HDM met 7-2 verslagen in een wedstrijd waarin liefst vijf gele en twee groene kaarten werden getrokken. Vijf van de in totaal zeven kaarten waren voor Bloemendaal, dat hierdoor 22 minuten in ondertal speelde. Marc Miralles scoorde twee keer voor Bloemendaal. De topscorer in de Tulp Hoofdklasse staat na vier duels al op negen doelpunten. Bij HDM, dat Will Calnan miste door een schorsing en het ook moest stellen zonder cornerspecialist Chris Taberima, maakte Pepijn Schras een voor hemzelf onvergetelijk debuut. De jongeling scoorde uit een strafcorner een van de Haagse treffers.

Klein Zwitserland – Den Bosch 0-3
Voor het eerst sinds het seizoen 2001-2002 heeft Den Bosch vanaf de competitiestart zijn eerste vier wedstrijden gewonnen. In Den Haag werd Klein Zwitserland met 3-0 verslagen. Het gouden tandem Thierry Brinkman en Koen Bijen maken elk een doelpunt. Timo Boers maakte de andere Bossche treffer door een strafcorner te benutten. Klein Zwitserland, dat opnieuw aantrad zonder de geblesseerde Aki Käppeler, heeft na vier competitiewedstrijden slechts een punt verzameld.

Nijmegen – Pinoké 1-5
De allereerste ontmoeting tussen beide clubs op het hoogste niveau leverde Pinoké een 5-1 overwinning op. Het was daarmee ook de eerste zege van het seizoen voor de mannen van coach Jesse Mahieu. Pinoké rekende af met een negatieve reeks van zes duels zonder zege in de Tulp Hoofdklasse. Drie van de vijf doelpunten werden gemaakt door Miles Bukkens die daarmee zijn totaal naar vijf treffers tilde. Het gepromoveerde Nijmegen staat na vier speeldagen nog met lege handen.

Rotterdam – Hurley 8-3
Na drie gelijke spelen op rij slaagde Rotterdam er eindelijk in om een overwinning te boeken. Op eigen veld werd het gepromoveerde Hurley met 8-3 verslagen. Het was voor de Rotterdammers de grootste thuiszege op Hurley. Het vorige record stond sinds 6 maart 2016 in de boeken toen een uitslag van 5-1 op het scorebord prijkte. Net als toen was Jeroen Hertzberger een van de doelpuntenmakers voor Rotterdam. De all time topscorer van de Tulp Hoofdklasse was twee keer trefzeker. Ook Thijs van Dam scoorde tweemaal en de Spaanse nieuwkomer Marc Recasens maakte zijn eerste doelpunt in de Tulp Hoofdklasse voor de Rotterdammers. Hurley incasseerde de tweede nederlaag op rij, nadat uit de eerste twee duels vier punten werden gepakt.


Wat vind jij? Praat mee...