HK (D): ruime zege SCHC, eerste driepunter voor Kampong

De dames van Kampong hebben hun eerste zege van het seizoen binnen. Op de vierde speeldag werd in Den Haag HDM verslagen: 1-2. SCHC toonde zondag geen mededogen met het gepromoveerde Huizen. Het werd 8-2.

HDM – Kampong 1-2
Dankzij een rake strafcorner van Luna Fokke in het slot van de wedstrijd boekte Kampong haar eerste overwinning van het seizoen. Voor de aanvoerster was het alweer haar vijfde doelpunt voor de Utrechtse formatie. Het duel tussen beide ploegen kende voor de zesde keer op rij een uitslag van 2-1. HDM, dat nog steeds op haar eerste velddoelpunt van het seizoen wacht, incasseerde de derde nederlaag van het seizoen. De Haagse ploeg is bezig aan een mindere reeks. Het verloor twaalf van haar laatste zeventien wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

SCHC – Huizen 8-2
SCHC heeft ook na vier speelronden een honderdprocentscore. In Bilthoven werd het gepromoveerde Huizen op een 8-2 nederlaag getrakteerd. Het was de grootste zege van SCHC, dat ook de vier eerdere ontmoetingen in winst omzette, op Huizen. Een van de acht doelpunten van SCHC werd gemaakt door Famke Richardson. Het was haar eerste treffer in de Tulp Hoofdklasse sinds 27 februari 2021. SCHC is in de reguliere competitie al dertien wedstrijden zonder nederlaag. Huizen wacht nog op haar eerste punten sinds de terugkeer op het hoogste niveau en is hekkensluiter in de Tulp Hoofdklasse.

Hurley – Amsterdam 1-2
Nog nooit won Hurley op eigen veld van Amsterdam en ook zondag slaagde de ploeg van coach Robbert van de Peppel daar niet in. Amsterdam had wel haar handen vol aan de buren in het Amsterdamse Bos. Hurley was vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen via Dymph Luttge. Na rust maakte Stella van Gils uit de vijfde strafcorner op rij de gelijkmaker, waarna Fay van der Elst Amsterdam de drie punten bezorgde. Het was voor de aanvalster haar vijftigste doelpunt in het shirt van Amsterdam. Het betekende de zesde nederlaag in de laatste zeven hoofdklassewedstrijden voor Hurley, dat negende staat. Amsterdam is de nummer drie achter SCHC en Den Bosch.

Oranje-Rood – Pinoké 2-6
Pinoké boekte in Eindhoven haar grootste overwinning ooit op Oranje-Rood. Dankzij de zege op vreemde bodem verlengden de Steekneuzen hun reeks ongeslagen uitwedstrijden naar negen, een recordreeks voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos. Met de derde winstpartij van het seizoen blijft Pinoké in het spoor van de topclubs SCHC, Den Bosch en Amsterdam. Bente Jager, die de 1-6 liet aantekenen, is clubtopscorer van Pinoké met vier goals. Daarmee is ze dubbel zo productief dan in de hele vorige jaargang, toen Jager twee goals maakte. Oranje-Rood staat door de derde nederlaag van het seizoen op een voorlaatste plaats in de Tulp Hoofdklasse.

HGC – Den Bosch 1-2
Samen met SCHC is Den Bosch de enige ploeg die na vier speeldagen nog zonder puntenverlies is. Net als de zeventien eerdere onderlinge ontmoetingen liepen de dames van Den Bosch met drie punten van het veld. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Frédérique Matla. De international scoorde negentien doelpunten in de laatste vijftien officiële wedstrijden voor Den Bosch. De formatie van coach Marieke Dijkstra is in de reguliere competitie al 45 wedstrijden ongeslagen. Met drie punten uit vier wedstrijden staat HGC op een achtste plaats.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Rotterdam – Tilburg 2-1
De eerste zege van Rotterdam van het seizoen staat in de boeken. Afgelopen donderdag leken de Rotterdamsen bij Huizen op weg naar de eerste driepunter, maar dat duel werd halverwege bij 0-2 gestaakt wegens problemen met een van de lichtmasten. Zondag vielen de doelpunten in het duel tegen Tilburg na rust. Noor Omrani opende de score. Het was haar eerste doelpunt sinds haar terugkeer in de Tulp Hoofdklasse. Joy Haarman verdubbelde de voorsprong, waarna Tilburg via Iris Dominicus in het slot tegen scoorde. Het was voor Rotterdam pas de vierde zege in haar laatste 31 thuiswedstrijden op het hoogste niveau.


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Geflatteerde (doch verdiende) overwinning Pinoke. Bij OR missen ze echt wat stootkracht voorin en dat mogen de 3 tophockeybestuursleden, alledrie vader van heren 1 spelers, zich wel aanrekenen. En toch maar wederom de (aan dovemans oren gerichte) oproep aan de scheidsrechters om niet alles in het voordeel van de op papier beste team te fluiten. Dat was weer een drama.


Wat vind jij? Praat mee...