Het weekend: Joustermerke, Spikecity en gezelligste pot van het jaar

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

We beginnen ons overzicht van het weekend in het noorden. In Heerenveen om precies te zijn. Daar trad het mixedteam van Stix aan tegen Quick Stick. En het was pittig voor Stix, vooral net na Joustermerke. Met hooguit drie tot vier uurtjes slaap en hier en daar nog wat alcohol in het bloed werd om 11.00 uur afgeslagen. Er werd dan wel uiteindelijk verloren, maar Stix maakte ook haar eerste doelpunt van het seizoen. Mooier kon niet, want doelpuntenmaakster Setske vierde haar 21ste verjaardag. De goal werd zo luid gevierd dat het in Joure te horen was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAMES 1 JOURE 💥 (@stixdames1)

De heren van UNO ontvingen hun beste tegenstander so far deze competitie: Feijenoord. Eerlijk is eerlijk. UNO had het lastig tegen, zoals ze zelf omschrijven, deze gasten. Toch werd er met 6-2 gewonnen. Met twaalf punten uit vier wedstrijden gaat het dus best lekker met de vierdeklasser. Hup UNO.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UNO H1 (@unoheren1)

Geduw, getrek. Zelfs een paar tikken om de oren. Een plekje groen hier en wat gemopper daar. Dat klinkt als een potje rugby, maar we hebben het over het duel in de Derde Klasse tussen Tempo en Wateringse Veld. Met een tas vol energie op het eigen vertrouwde veld werd een prachtige 3-1 winst geboekt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Tempo Dames 1 (@tempodames1_)

De gezelligste pot van het jaar. Zo wordt door de heren van Pelikaan de wedstrijd tegen Spikecity omschreven. Dan werkt een 6-0 ook sfeerverhogend. De speler bijgenaamd het trainingsmannetje werd MOTM. Daarvoor waren een goal en een assist voldoende.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pelikaan Heren 1 (@pelikaanheren1)

Het wedstrijdverslag van de dames van Best werd dit keer geschreven door Renske, de speelster van de wedstrijd tegen Venray. De 4-0 overwinning kreeg pas in het vierde kwart vorm. Na de openingstreffer begonnen de goals ineens te vallen en vlogen ze erin. Kortom, een heerlijke zondag voor Best.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Best Dames 1 (@dames1best)

De heren van Leusden probeerden vanwege het TD op de club de wedstrijd zo spraakmakend mogelijk te maken. Dat is gelukt. Bemmel werd met 11-2 verslagen. De flinke nederlaag weerhield Bemmel er niet van om na de wedstrijd nog gezellig te blijven om er een mooi TD van te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leusden Heren 1 (@leusdenheren1)

Het was misschien niet de beste wedstrijd, maar het was genoeg om de drie punten in Rosmalen te houden. Het was spannend, want de eerste keepster raakte afgelopen week geblesseerd. Geen paniek. De tweede keepster kweet zich goed van haar taak. En met de mini’s als vocaal support werd het 4-0.

De duurste aankoop van het seizoen betaalde zich uit met twee doelpunten. Het is duidelijk waar MVP voor staat. Juist. Maurits Verberk Puntenkanon. Zijn specialiteit: een sleep die zo traag is dat ie bijna achteruit de goal in rolt. Oh ja, of iemand het archief in wil duiken om de all time topscorer van Groen-Geel te vinden. Er staat iemand te trappelen om de titel over te nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Groen Geel Heren 1 (@groengeelheren1)

Hoewel de dames van Noordwijk een goede wedstrijd speelden, werden de punten niet binnengehaald. Na het laatste fluitsignaal stond er een 1-3 eindstand op het bord. De pijn van de nederlaag werd enigszins verzacht door de lunch en het aansluitende TD.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noordwijk Dames 1 (@noordwijkdames1)

We sluiten de rubriek ‘Het weekend’ af in de Overgangsklasse met Huizen. De heren haalden zondag helaas niet het gewenste resultaat waarop werd gehoopt. Een 1-0 nederlaag tegen Phoenix. De foto bij de Instagrampost spreekt boekdelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Huizen Heren 1 (@huizen_heren1)


Wat vind jij? Praat mee...