Silver Cup (H): historische avond voor Bleiswijk

De heren van Bleiswijk hebben clubhistorie geschreven. De derdeklasser bereikte voor de eerste keer de derde ronde van de Silver Cup. In eigen huis werd vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Strawberries, eveneens uitkomend in de Derde Klasse.

De strijd tussen de derdeklassers Heeze en Berlicum was spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Berlicum kwam al snel op voorsprong, maar bij rust keek de ploeg tegen een 2-1 achterstand aan. In het laatste deel van het duel werd de stand gelijkgetrokken, waarna Berlicum in de laatste minuut er alsnog met de winst vandoor ging. Derdeklasser Oirschot had zijn handen vol aan vierdeklasser Boxmeer. Na de reguliere speeltijd stond de stand 0-0 op het bord, waardoor er shoot-outs moesten worden genomen. Daarin waren de heren van Oirschot net iets beter. Vierdeklasser IJburg schakelde Scoop Delft, spelend in de Derde Klasse, uit na shoot-outs in een wedstrijd die in 3-3 eindigde waarin IJburg een 0-2 en 1-3 achterstand ongedaan maakte.

Drie vierdeklassers door

Slechts drie van de elf vierdeklassers overleefden de tweede ronde. Naast IJburg ook Vianen en UNO. Voor Graspiepers, Dash, Harlingen, Rijnvliet, Druten, Gilze-Rijen, Schoonhoven en dus Boxmeer was de tweede ronde het eindstation van hun avontuur in de Silver Cup.

Uitslagen tweede ronde

Regio Noord

 

 

 

 

Regio Noord-West

 

 

 

 

Regio Midden

 

 

 

Regio Zuid-West

 

 

 

 

Regio Zuid

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...