Den Bosch boekt vijfde zege op rij, hattrick Timo Boers

De mannen van Den Bosch hebben ook hun vijfde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op de eerste weekenddag van de vijfde speelronde in de Tulp Hoofdklasse was de ploeg van coach Nanco Jansonius zaterdagmiddag met 5-2 te sterk voor HDM. Timo Boers was aan de Oosterplas goed voor drie van de vijf Bossche goals.

Boers zette Den Bosch vóór rust eigenhandig op een 2-0 voorsprong door twee strafcorners te verzilveren. Een paar minuten na de pauze sleepte de verdediger opnieuw raak voor zijn derde van de middag. Bijna exact een jaar geleden –  op 7 oktober 2023 – maakte Boers zijn eerste hattrick in de Hoofdklasse, in een 5-0 zege op Schaerweijde. Ook toen drie keer uit een strafcorner.

Pas toen de Spanjaard Marc Vizcaino uit de rebound van een strafcorner de 4-0 voor Den Bosch liet aantekenen – zijn eerste goal in Bossche dienst – kon HDM wat terug doen. Chris Taberima benutte eerst een strafbal en scoorde daarna uit een strafcorner: 4-1 en 4-2.

Vier op een rij voor Brinkman

Het slotstuk was voor Thierry Brinkman, die vier minuten voor tijd de 5-2 op het bord bracht na schitterend voorbereidend werk van Thomas Sorsby, die het halve veld overstak met de bal. Het was alweer de vierde speelronde op rij dat Brinkman doeltreffend was voor zijn nieuwe club. Dat geldt overigens ook voor Timo Boers.

De vijf zeges in de eerste vijf speelronden betekent voor Den Bosch de beste competitiestart sinds het seizoen 1996-1997. Toen wonnen de Brabanders zelfs hun eerste zeven duels. HDM verkeert in zwaarder weer: de Haagse ploeg bleef in tien van zijn laatste twaalf competitiewedstrijden zonder zege.


Wat vind jij? Praat mee...