HK (H): eerste puntenverlies Amsterdam, SCHC pakt punt

De heren van Amsterdam hebben op de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse hun eerste punten van het seizoen laten liggen. In de thuiswedstrijd tegen Klein Zwitserland voorkwam de ploeg op het nippertje zelfs een nederlaag (2-2). Het gepromoveerde SCHC pakte het eerste punt door met 1-1 gelijk te spelen tegen Pinoké.

Amsterdam – Klein Zwitserland 2-2
Klein Zwitserland leek de eerste overwinning van het seizoen zo goed als in de tas te hebben totdat de scheidsrechter met nog drie seconden op de klok een strafbal aan Amsterdam toekende. Clubtopscorer Boris Burkhardt hield zijn zenuwen onder controle. Met zijn zevende treffer van het seizoen voorkwam hij een nederlaag voor Amsterdam. Het gelijkspel betekende wel het eerste puntenverlies van de Amsterdammers, die er voor de vierde keer op rij niet in slaagden Klein Zwitserland in het Wagener Stadion te verslaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Pinoké – SCHC 1-1
De 45ste onderlinge ontmoeting tussen Pinoké en SCHC eindigde onbeslist. Daarmee pakte het gepromoveerde SCHC zijn eerste punt van het seizoen. Sam Martens tekende voor de gelijkmaker, nadat Pinoké via een rake strafcorner van Miles Bukkens op voorsprong was gekomen. De competitiestart van Pinoké is stroef te noemen met een zevende plaats en vijf punten uit vijf wedstrijden. SCHC is voorlaatste met een punt voorsprong op hekkensluiter Nijmegen.

Duel om de bal tussen Roger Figa (SCHC) en Miles Bukkens (Pinoké). Foto: Willem Vernes

Hurley – Kampong 0-4
Het duel tussen de promovendus en de landskampioen eindigde in een overwinning voor de titelverdediger. Het was daarmee de zesde zege op rij van Kampong op Hurley. Strafcornerspecialist Jip Janssen scoorde twee keer. De andere treffers kwamen op naam van Boet Phijffer en Finn van Bijnen. Het was voor Van Bijnen zijn derde doelpunt van het seizoen. Nooit eerder scoorde de jonge aanvaller meer dan twee goals in één seizoen. Hurley incasseerde zijn derde nederlaag op rij en staat hierdoor op een negende plaats. Kampong bezet de vierde plek.

Finn van Bijnen neemt de felicitaties in ontvangst van Terrance Pieters na zijn doelpunt voor Kampong tegen Hurley. Foto: Bart Scheulderman

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Nijmegen – Oranje-Rood 1-3
Het gepromoveerde Nijmegen blijft ook na vijf speeldagen zonder punten. De ploeg kwam na een achterstand nog wel op 1-1 via David Blom, maar Oranje-Rood nam de punten uiteindelijk mee naar Eindhoven door de tweede treffer van Jamie van Aart en een doelpunt van Thibaeu Stockbroekx. Het was voor de Belg zijn veertigste treffer in het shirt van Oranje-Rood. Daarmee deelt hij met Jelle Galema de derde plaats op de topscorerslijst. Met de tweede zege op rij staat Oranje-Rood vijfde in de Tulp Hoofdklasse. Nijmegen is puntloos hekkensluiter.


1 Reactie

  1. wessel-de-pessel

    Curieus moment bij Amsterdam - KZ. In de laatste seconden wordt een strafbal toegekend. Eerder in de wedstrijd was er een vergelijkbare situatie, toen werd er een strafcorner gegeven, alhoewel dat iets minder een directe scoringskans betrof. Ik kreeg de indruk dat er gefloten wordt voor een bewuste overtreding binnen de cirkel en was in beide gevallen dus een strafbal op zijn plaats geweest. Ik blijf het een ingewikkelde regel vinden. Was deze strafbal nu terecht? Was die eerdere corner terecht? Of is er door de scheidsrechter een verkeerde inschatting gemaakt?


Wat vind jij? Praat mee...