Het weekend: spookrijden, broodjes knak en sokken vergeten

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Laten we maar meteen door de zure appel heen bijten. De dames van Horst hadden gehoopt ons wat leukers te kunnen vertellen. Helaas de punten gingen niet mee naar Horst. Op HOCO werd met 4-2 verloren. Het was een zondag die enigszins met horten en stoten verliep. Het begon meteen met een nogal bewogen heenrit. Roos moest rechtsomkeert maken omdat ze de navigatie niet volgde en Lynn raakte verdwaald in Horst zelf waardoor ze bijna ging spookrijden op de snelweg. Ze werd dan ook met vlag en wimpel uitgeroepen tot slechtste chauffeur.

Gelukkig kwam iedereen heelhuids en op tijd aan in Oisterwijk. Toen bleken de scheidsrechters dezelfde kleur shirts als Horst te hebben aangetrokken. Gelukkig werd daar snel een oplossing voor gevonden. Het scheidsrechtersduo trok een hip paars jasje aan. Probleem opgelost. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: niet goed. De terugkeer van de douchetest vergoedde voor ons als redactie veel, zo niet alles. De douches bij HOCO ondergingen een kritische consumententest. Een pluspunt was de ruimte, want de dames van Horst hadden de beschikking over twee kleedlokalen. De temperatuur van het water uit de douches was ook goed. Maar wat er nou op de muren zat? Getsie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Van de Derde Klasse gaan we even terug naar de Vierde Klasse. Het was een spannende zondag voor de dames van Teteringen. Door ziekte en een blessure was de wedstrijdselectie uitgedund van veertien naar twaalf speelsters. Het betekende dat het strijdplan moest worden aangepast. Dat plan leek in de soep te lopen omdat de dames tegen Capelle wederom niet scherp aan het duel begonnen. De vloek van het eerste kwart had weer eens toegeslagen.

Capelle profiteerde en kwam op een 2-0 voorsprong. Er moest uit een ander, welbekend, vaatje worden getapt. Dat lukte. De achterstand werd omgebogen in een mooie 5-2 overwinning. Een crisis voorkomen en het doelsaldo opgekrikt. Het was dan ook niet meer dan logisch dat na de discodouche en de heuuuuurlijke broodjes knak Teteringen met een voldaan gevoel naar het zonnige zuiden vertrok. Volgende week is de selectie weer zestien hertjes sterk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHCT DAMES 1 (@mhctdames1)

Ellende, zo lezen we als eerste op de Instagrampost van de heren van Boxmeer. De 3-3 tegen Peel en Maas stemt absoluut niet tot tevredenheid. De ploeg maakte het zich naar eigen zeggen bijzonder lastig. De scherpte en focus die de ploeg afgelopen vrijdag in de Silver Cup liet, was niet ver, maar heel ver te zoeken. Kortom, Boxmeer liet dure punten liggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Boxmeer Heren 1 (@boxmeerheren1)

Oef. Op een toch pijnlijk vroeg tijdstip (9 uur!!) begon het avontuur voor de dames van Beuningen naar Groningen. De reis naar Groninger Studs werd door twee tussenstops onderbroken. Eerst was daar een gezellige tussenstop bij de grote gele M waar de coach een McBreakfast verorberde en door het team de nodige cafeïne werd genuttigd. Daarna volgde nog een stop op het sportcentrum van de campus waar het team zich klaarmaakte voor het duel. Daarna volgde het slotstuk van de reis, een autorit van drie minuten naar de club. De eerste aanblik verleidde Mirjam ertoe de quote van de dag te maken: ‘Net mijn studentenhuis hier.’ En de wedstrijd? Die werd na een bloedstollende laatste tien minuten met 2-1 gewonnen. Had de winst te maken met de geluksstring van Noa?

Revanche nemen op jezelf. Het wordt vaak gezegd in de sport. De heren van Basko deden het. De fout van vorige week werd rechtgezet. Venray werd met 8-0 verslagen. Bas scoorde het eerste doelpunt en claimde de winnende te hebben gemaakt. Sander scoorde niet drie, maar twee doelpunten en Bas vond het nodig om een backhandgoal van Pepi af te pakken. Kritiek was er op Tijs. Hij was iets te lomp binnen de lijnen en kreeg daarvoor een terechte gele kaart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Basko Heren 1 (@baskoheren1)

Met goede moed gingen de dames van Phoenix naar het mooie Delft. De vorige weken verliepen wat stroef. Goed spel werd niet beloond met goals. En ja, die tegengoals vielen wel erg makkelijk. Na een goede trainingsweek had iedereen een goed gevoel. De sfeer zat er goed in. Maar toch. De voorbereiding liep niet bij iedereen gesmeerd. In de haast was er een paar blauwe hockeysokken vergeten.

Gelukkig kwam Kiki met een tussenoplossing. Judith en Floor betraden het veld in de wit-blauwe kleuren van Phoenix. Ondertussen werd een hotline gelegd met de heren van Phoenix. Die speelden na de dames. Zij konden nog een extra paar sokken voor de tweede helft meenemen. En de wedstrijd? Oh ja, die werd met 3-0 gewonnen van HUDITO. Dat kwam mede door de steun van de nieuwe mascotte. Die werd tijdens de wedstrijd ontdekt. Zijn naam? Huup. De grote klein vriend van Phoenix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Phoenix Dames 1 (@phoenixdames1)

Dat het een lastig verhaal ging worden, dat wisten de heren van Westerduiven van tevoren. Koploper Leusden kwam op bezoek. Eigen spel spelen en hopen op een stuntje. Dat stuntje kwam er niet. Leusden was net een maatje te groot. Het werd 2-5. Het resultaat was iets minder, maar het spel van Westerduiven was prima. Sportief bedankten de duifjes Leusden voor de leuke pot. Volgende week gaat Westerduiven op bezoek bij de Mezen en tiktokker Charlie.

De dames van Delta Venlo maakten weinig woorden vuil aan het 1-1 gelijkspel tegen Maastricht. De ploeg vergat zichzelf te belonen want er had meer ingezeten. Snel vergeten die wedstrijd dus. Hopelijk blijft het Oktoberfest van Heren 4 wat langer in het geheugen hangen.

Bazaar? Zwarte Markt? Brandwondencentrum? Juist. De heren van Hilversum moesten een uitwedstrijd spelen in Beverwijk. Op Overbos wist Circus Hilversum te presteren. Het werd 3-5. Een resultaat waar de heren vast nog jaren over na zullen praten. En waarom niet? Tetter Teun was de grote artiest van de dag. Vier keer liet hij de keeper van Overbos in tranen uitbarsten. Kortom, een acrobaat van grote klasse. De dag werd afgesloten met een zalige döner. En zeg nou zelf, wie heeft er nou niet trek in een kebab na een dag vol acrobatiek en hilariteit?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hilversum heren 1 (@hmhcheren1)

Huizen boekte een prima 4-2 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Myra. Een van de doelpunten werd gemaakt door Monster. Zijn tweede goal van het seizoen zorgde ervoor dat hij voor de camera werd getrokken. Toen de bal met wat geluk voor zijn stick viel, had hij maar één gedachte: rammen. En dat was zoals hij zelf ook al concludeerde een goede gedachte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Huizen Heren 1 (@huizen_heren1)


Wat vind jij? Praat mee...