Hockey op tv: toppers SCHC-DB en Kampong-B’daal

De trein die Tulp Hoofdklasse heet dendert door. Komend weekend zijn we alweer toe aan de zesde speeldag in beide competities. Daarnaast wordt er op donderdag en vrijdag gespeeld voor de beker en komt op zaterdag de Landelijke Jeugd in actie.

Alle wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse worden, zoals we inmiddels zijn gewend, live uitgezonden bij streamingsdienst Viaplay. Op het open kanaal van Viaplay (voor Ziggo- en KPN-abonnees is dat kanaal 19) kun je dit weekend live kijken naar de krakers SCHC-Den Bosch (vrouwen) en Kampong-Bloemendaal (mannen). Deze twee wedstrijden worden ook belicht door NOS Studio Sport.

Een samenvatting van SCHC-Den Bosch wordt uitgezonden in zowel de uitzending van NOS Studio Sport die om 13.12 uur als om 19.00 uur begint. In die laatste uitzending is ook een samenvatting van Kampong-Bloemendaal te zien.

Onze verslaggevers zijn die zondag ook langs de lijn in Bilthoven en in Utrecht te vinden. In de Promotieklasse bezoeken wij de dameswedstrijd tussen MOP en Breda. Een dag eerder is hockey.nl aanwezig in Eindhoven bij het Brabants onderonsje in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen Oranje-Rood en Tilburg.

Terrance Pieters in duel met Wiegert Schut tijdens Bloemendaal-Kampong. Foto: Koen Suyk

Hockeyweek start met bekerduels

De hockeyweek begint vanavond. Dan staan er acht wedstrijden op het programma in de derde ronde van de Gold Cup Heren. Vier overgangsklassers, zeven clubs uit de Promotieklasse en vijf hoofdklassers, onder wie titelverdediger Kampong en oud-winnaars Pinoké en Den Bosch, strijden om een plek in de vierde ronde van het belangrijkste bekertoernooi.

Op dezelfde avond worden in de Gold Cup Dames twee inhaalwedstrijden gespeeld. In de tweede ronde speelt Huizen uit tegen Groningen en Rood-Wit ontvangt Rotterdam. De winnaar van Groningen-Huizen treft in de derde ronde van het bekertoernooi Tilburg en HGC is de tegenstander van de winnaar van het duel tussen Rood-Wit en Rotterdam.

Een dag later zijn de ogen gericht op de Silver Cup bij de dames. 56 ploegen strijden om een plek in de vierde ronde. 22 tweedeklassers, 28 derdeklassers en zes vierdeklassers binden de strijd met elkaar aan. Hockey.nl is aanwezig bij de Limburgse kraker tussen vierdeklasser Concordia en tweedeklasser Scoop. Houd ons Instagram-account in de gaten voor de laatste updates!

Landelijke jeugd

Doe dat ook op zaterdag als we verslag doen van de Landelijke Jeugd. We zijn te gast bij Phoenix waar de Meisjes Onder 18 van de club uit Zeist speelt tegen hun leeftijdsgenoten van Nijmegen.Beide ploegen zitten volop in de strijd om een ticket voor het vervolg van de landelijke competitie. In de stand staan beide ploegen na vijf speeldagen in alles exact gelijk.

Indien beide ploegen ook na de zesde speeldag gelijk staan, wordt de ranglijst als volgt vastgesteld: hoogst aantal gewonnen wedstrijden, doelsaldo, doelpunten voor, onderling resultaat. Indien dan nog geen beslissing is gevallen volgt een play-off of de competitieleiding kan besluiten in uitzonderlijke gevallen de beslissing te laten vallen via een shoot-outserie.


Wat vind jij? Praat mee...