HK (H): Den Bosch zet zegereeks voort, remise in Bilthoven

Na zes wedstrijden in dit seizoen is Den Bosch nog steeds zonder puntenverlies in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg van coach Nanco Jansonius boekte zaterdag een verdiende zege bij Rotterdam, dat zijn eerste nederlaag van het seizoen leed. Het duel tussen SCHC en Nijmegen eindigde in een vermakelijk gelijkspel. 

Rotterdam – Den Bosch 3-4

De recente historie gaf aan dat duels tussen Rotterdam en Den Bosch vaak veel spektakel en een karrenvracht aan doelpunten opleverden en dat was zaterdagmiddag niet anders. Na zestig minuten hockeyen ging Den Bosch er verdiend met de drie punten vandoor, de eerste uitzege op Rotterdam sinds 21 september 2021. Koen Bijen (foto) nam twee van de Bossche treffers voor zijn rekening. Voor hem is Rotterdam nu met negen goals zijn favoriete tegenstander in de Hoofdklasse. Ook strafcornerspecialist Timo Boers pikte zijn goaltje mee, voor de vijfde wedstrijd op rij.

Den Bosch is na zes speelronden nog altijd zonder puntenverlies en kan volgende week zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Kampong, een clubrecord evenaren door ook de zevende wedstrijd vanaf de competitiestart te winnen. Dat lukte eerder alleen in het seizoen 1996-1997. Voor Rotterdam betekende de 3-4 de eerste nederlaag van deze competitie, na drie gelijke spelen en één overwinning. Verder teruggekeken was dit de eerste verliespartij voor de Rotterdammers sinds 17 maart van dit jaar (1-0 bij Kampong). De ploeg was elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen gebleven. Jeroen Hertzberger nam twee van de drie Rotterdamse goals voor zijn rekening en scoorde zo voor het tiende seizoen op rij tegen Den Bosch, één van zijn favoriete tegenstanders in de Hoofdklasse (32 goals in totaal).

SCHC – Nijmegen 3-3

De allereerste ontmoeting tussen SCHC en Nijmegen op het hoogste niveau eindigde in een vermakelijke 3-3. Nijmegen nam in deze belangrijke clash tussen de twee staartploegen drie keer de leiding en leek hard op weg naar de eerste zege in de Hoofdklasse sinds 2 mei 1976.  Goals van Jim van de Venne (zijn eerste in dit seizoen), David Blom en Tijn Stuve bleken uiteindelijk niet genoeg voor de winst, want SCHC knokte zich drie keer terug van een achterstand via treffers van Cédric Terwel, Casper Hafkamp en Sam Figge.

Met de 3-3 wachten beide ploegen nog altijd op hun eerste overwinning van het seizoen. Voor Nijmegen was het het eerste puntje in deze competitie, SCHC verdubbelde zijn aantal punten. Vorige week behaalde de ploeg uit Bilthoven zijn eerste succesje door Pinoké in Amstelveen op 1-1 te houden.


Wat vind jij? Praat mee...