HK (D): Pinoké bouwt recordreeks uit, HGC in zwaar weer

Pinoké bleef tijdens de zesde speelronde in de Tulp Hoofdklasse Dames voor de tiende keer op rij ongeslagen in een uitwedstrijd, terwijl Kampong en Hurley goede zaken deden tegen respectievelijk Huizen en HGC. Laatstgenoemde club verloor vijf van haar zes wedstrijden dit seizoen en verkeert in de problemen.

HDM – Pinoké 2-5

Pinoké en uitwedstrijden, dat is al een tijdje een heerlijke combinatie. Door de 2-5 zege bij HDM bleef de ploeg van coach Daan Sabel alweer voor de tiende keer op rij ongeslagen op vreemde bodem (W8 G2), een aanscherping van het clubrecord. Aanvankelijk zag het er tegen HDM niet naar uit dat Pinoké een ruime zege zou boeken. Sabine van den Eijnden opende in de negende minuut de score voor de thuisploeg, die na tegengoals van Kari Stam en Josephine Murray nog vóór rust op gelijke hoogte kwam dankzij opnieuw Van den Eijnden (2-2).

Pas na rust nam Pinoké afstand van de Haagse ploeg, die voorafgaand aan dit duel drie keer op rij had verloren. Een hattrick van Imke Verstraeten (foto, twee rake strafcorners en een benutte strafbal) tilde de score naar 2-5. Daarmee nestelde de ploeg uit Amstelveen zich vaster op plek vier, met maar twee punten minder dan de nummer twee Amsterdam.

Kampong – Huizen 2-0

Kampong boekte een zwaarbevochten, maar verdiende zege op een dapper en opportunistisch spelend Huizen. Spits Bente van der Veldt opende de score al na tien minuten voor de thuisploeg toen zij een voorzet van Sosha Benninga binnengleed. Maar het duurde lang, heel lang voordat de ploeg van coach Kai de Jager het duel in het slot kon gooien. Nadat Noor van den Nieuwenhof in het derde kwart een strafbal gestopt zag worden door de prima keepende Robin van den Ende, was het Carlijn Tukkers die zeven minuten voor tijd voor de beslissing kon zorgen: de middenvelder van Kampong tikte een afgeschoven strafcorner van Luna Fokke van dichtbij over de lijn, 2-0.

Kampong schreef met de 2-0 zege op de promovendus de tweede zege van het seizoen bij en kon eindelijk weer eens juichen voor eigen publiek. De vier voorgaande thuisduels van de Utrechtenaren waren stuk voor stuk in een gelijkspel geëindigd. Huizen wacht ook na zes wedstrijden nog op de eerste zege en blijft met één punt hekkensluiter in de Hoofdklasse.

HGC – Hurley 1-2

Alle doelpunten in Wassenaar vielen in een levendig eerste kwart. Michelle van der Drift opende de score voor de bezoekers met een fraaie tip-in op een pass van Catherine Clot. Vlak daarna verdubbelde de Argentijnse Valentina Costa Biondi de marge met een rake strafcorner. HGC herstelde zich enigszins van die dubbele klap door de aansluitingstreffer van Isis van Loon, maar kon lange tijd geen vuist maken om de achterstand helemaal ongedaan te maken. Wat daarbij niet hielp was de aftocht van Elke Boers, die nog vóór rust de strijd moest staken vanwege een knieblessure.

Pas in de slotfase van het duel was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk via een aantal strafcorners, maar die leverden geen tweede treffer op. Hurley had het duel al eerder kunnen beslissen, maar doelpuntenmaker Van der Drift liet in het laatste kwart een grote kans op de 1-3 onbenut. Voor HGC betekent de 1-2 alweer de vijfde nederlaag van het seizoen. De ploeg uit Wassenaar maakt de slechtste competitiestart sinds het coronaseizoen 2019-2020 door. Toen pakte HGC pas in haar zeventiende duel het eerste punt, na zestien nederlagen op rij. Het  volledig gerenoveerde Hurley staat na zes speelronden keurig in de middenmoot met negen punten.