HK (H): Amsterdam en Oranje-Rood werken aan doelsaldo

Amsterdam en Oranje-Rood kenden beiden een productieve middag tijdens de zesde speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren. Pinoké krabbelde verder op na de moeizame competitiestart. Bloemendaal won de topper tegen Kampong op de Klapperboom en heeft nog geen punt gemorst.

Oranje-Rood – Hurley 5-1

Oranje-Rood had voorafgaand aan deze zondag alle zeven voorgaande duels met Hurley gewonnen en ook vandaag bleek de ploeg uit Amstelveen een gewillig slachtoffer voor de Eindhovenaren. Gerard Clapes, Thibeau Stockbroekx, Jelle Galema en Jamie van Aart hadden al gescoord toen Hurley pas iets terug kon doen. Er waren al vijftig minuten gespeeld toen aanvaller Indra Aerts scoorde namens de bezoekers. Daarna zorgde Van Aart met zijn tweede goal van de middag voor de eindstand.

Voor Hurley betekende de 5-1 de vierde nederlaag op rij in deze competitie. De promovendus kreeg in die serie zeventien doelpunten om de oren. Jamie van Aart staat na zes speelronden op vijf treffers voor Oranje-Rood. Daarmee trekt de aanvaller de goede lijn van vorig seizoen door, toen hij met negen doelpunten een persoonlijk record vestigde. Bij Oranje-Rood stond keeper Nieki Verbeek – weer hersteld van een hersenschudding voor het eerst dit seizoen onder de lat. Hij onderscheidde zich onder meer door een strafbal van Indra Aerts te pakken.

Klein Zwitserland – Pinoké 1-2

Na twee nederlagen in de eerste twee competitieduels heeft Pinoké de weg omhoog inmiddels weer gevonden. Tegen Klein Zwitserland bleven de Steekneuzen voor de vierde speelronde op rij ongeslagen en boekten ze de tweede zege van deze competitie. Miles Bukkens openende de score in Den Haag met zijn zevende goal van het seizoen, waarna Boris Aardenburg de marge verdubbelde met zijn eerste treffer van deze jaargang. De aanvaller maakte vandaag zijn rentree nadat hij in de zomer een handblessure opliep.

Pas in de slotfase kon KZ met een doelpunt reageren toen Lucas Toscani een strafcorner benutte. De thuisploeg kreeg veertig seconden vóór tijd nog een strafbal, maar Pinoké-doelman Hidde Brink maakte de inzet van Chad Futcher onschadelijk en voorkwam zo puntenverlies van zijn ploeg. Zo bleef KZ ook op de zesde speeldag nog zonder winst en staan er pas twee puntjes op het conto. Dat betekent de slechtste competitiestart sinds het seizoen 2008-2009, toen het de eerste elf wedstrijden niet kon winnen.

HDM – Amsterdam 1-6

Amsterdam bleef met een ruime zege op HDM in het spoor van koploper Den Bosch en het nog ongenaakbare Bloemendaal. De Haagse ploeg kwam nog wel op een vroege voorsprong door een reboundgoal van spits Yorben Fontaine, maar daarna nam Amsterdam de regie in de wedstrijd volledig over, met name in de tweede helft.

Mustapha Cassiem benutte twee strafcorners en ook Boris Burkhardt was goed voor twee doelpunten: hij schoot één keer raak uit een strafcorner en benutte een strafbal. De andere twee Amsterdamse treffers kwamen op naam van Sam Steins Bisschop (rebound uit een strafcorner) en David Huussen. Met vijf zeges en één gelijkspel beleeft Amsterdam zijn beste competitiestart sinds 2019-2020. Toen leed de ploeg zijn eerste nederlaag in de zevende wedstrijd van het seizoen (1-2 tegen Bloemendaal).

Kampong – Bloemendaal 1-3

Kijk hier voor het wedstrijdverslag van deze topper, inclusief de updates van ons liveblog.


1 Reactie

  1. JeroenvanHeugten

    Toevoeging KZ-Pinoké Essentieel moment: KZ kreeg met 40 seconden op de klok een strafbal. Dat buitenkansje was niet aan de Haagse ploeg besteed, want Hidde Brink pakte de inzet. Overigens al zijn derde gestopte strafbal dit seizoen!


Wat vind jij? Praat mee...