Topscorers: hattrick-primeur voor Imke Verstraeten

Pinoké-verdediger Imke Verstraeten liet afgelopen zondag van zich horen door drie keer te scoren in de uitwedstrijd tegen HDM. Ze deed daarmee iets wat slechts weinig speelsters van de Steekneuzen eerder presteerden in de Tulp Hoofdklasse Dames. Bij de mannen staat Amsterdam-aanvaller Boris Burkhardt al na zes speelronden op tien goals. 

Tulp Hoofdklasse Dames

Als derde speelster in dit seizoen – na Maud van den Heuvel (SCHC) en Frédérique Matla (Den Bosch) – maakte Pinoké-verdediger Imke Verstraeten afgelopen zondag een hattrick. Bij een stand van 2-2 in het uitduel met HDM zorgde ze met drie goals eigenhandig voor de zege (2-5) van de Steekneuzen: twee rake strafcorners en een benutte strafbal. Het betekende de eerste hattrick in de Hoofdklasse voor de pas 19-jarige speelster van Jong Oranje.

Verstraeten is pas de zesde speelster in de hoofdklassehistorie van Pinoké die drie keer scoort in één duel: Laura Lee Kopech, Marlies Mulder, Ma Yibo, Josephine Murray en Kari Stam gingen haar voor. De jonge verdediger staat nu op vijf goals en bevindt zich daarmee in de kopgroep van de topscorerslijst. Die lijst wordt nog altijd aangevoerd door Amsterdam-spits Fay van der Elst, die tegen Rotterdam haar zevende goal van deze competitie produceerde.

Topscorers na zes speelronden

SPEELSTER CLUB VD SC SB GOALS
Fay van der Elst Amsterdam 7 7 (+1)
Yibbi Jansen SCHC 6 6
Agustina Gorzelany Amsterdam 3 2 5
Imke Verstraeten Pinoké 4 1 5 (+3)
Mette Winter SCHC 3 2 5
Frédérique Matla Den Bosch 4 4
Michelle van der Drift Hurley 3 1 4 (+1)
Luna Fokke Kampong 2 2 4
Bente Jager Pinoké 4 4
Josephine Murray Pinoké 4 4 (+1)
Maud van den Heuvel SCHC 4 4
Jip Dicke SCHC 4 4

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Als eerste speler in dit seizoen heeft Boris Burkhardt de dubbele cijfers bereikt. De aanvaller van Amsterdam voegde in de uitwedstrijd tegen HDM (1-6 zege) twee doelpunten toe aan zijn productie, die inmiddels tien doelpunten herbergt. In de afgelopen zestien jaar was er geen enkele speler van Amsterdam die na de eerste zes speelronden al in de dubbele cijfers stond.

Boris Burkhardt, al op tien goals in deze competitie. Foto: Willem Vernes

Den Bosch-verdediger Timo Boers blijft ook maar scoren. De strafcornerspecialist maakte in de uitwedstrijd tegen Rotterdam (3-4 zege) één doelpunt en heeft nu als enige speler in de Tulp Hoofdklasse Heren voor de vijfde speelronde op rij gescoord. Boers, die vorige week in de Gold Cup-wedstrijd tegen Push vijf keer doel trof en daarmee de grens van vijftig officiële goals in dienst van Den Bosch bereikte, staat inmiddels op zeven treffers, net als Miles Bukkens (Pinoké), Jeroen Hertzberger (Rotterdam) en Jip Janssen (Kampong).

Topscorers na zes speelronden

SPELER CLUB VD SC SB GOALS
Boris Burkhardt Amsterdam 3 5 2 10 (+2)
Marc Miralles Bloemendaal 7 2 9
Timo Boers Den Bosch 6 1 7 (+1)
Jip Janssen Kampong 5 2 7
Miles Bukkens Pinoké 2 3 2 7 (+1)
Jeroen Hertzberger Rotterdam 2 3 2 7 (+2)
Chris Taberima HDM 4 1 5
Jelle Galema Oranje-Rood 4 1 5 (+1)
Jamie van Aart Oranje-Rood 5 5 (+2)

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Geen doelpunt voor Breda-verdediger Bodil Keus in het afgelopen weekend. De topscorer ging met haar team met 2-0 onderuit bij MOP. Zodoende zag Keus de concurrentie dichterbij kruipen. Ankelein Baardemans (Bloemendaal) en Claire Fischer (Groningen) voerden hun productie met één goal op naar vijf, terwijl Donna Dupuis (Victoria) en Aafke Schrievers (Were Di) elk twee keer scoorden en aansluiting vonden met de kopgroep.

Topscorers na zes speelronden

SPEELSTER CLUB GOALS
Bodil Keus Breda 6
Ankelein Baardemans Bloemendaal 5 (+1)
Claire Fischer Groningen 5 (+1)
Donna Dupuis Victoria 4 (+2)
Aafke Schrievers Were Di 4 (+2)

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Doelpunten genoeg tijdens de zesde speeldag van de Promotieklasse Heren: de zes duels waren goed voor 39 treffers. Topscorer Noud Borsten liet zich weer gelden en scoorde twee keer uit een strafcorner in de 3-2 thuiszege op Ede. De verdediger van Push bracht zijn totaal daarmee op twaalf treffers. Hij kon zijn voorsprong van zes goals op de naaste concurrentie niet vergroten, want ook Pim Haring (Tilburg) en Ties Koopmans (Voordaan) kwamen twee keer tot scoren in het voorbije weekend. Namens Tilburg maakte Wouter Bornebroek de grootste sprong op de ranglijst: hij nam vier van de acht goals in het uitduel met HGC voor zijn rekening (2-8).

Topscorers na zes speelronden

SPELER CLUB GOALS
Noud Borsten Push 14 (+2)
Pim Haring Tilburg 8 (+2)
Ties Koopmans Voordaan 8 (+2)
Kenny Bain Laren 7 (+1)
Thur Stadelmaier Schaerweijde 7 (+2)
Wouter Bornebroek Tilburg 6 (+4)
Luuk Bakker Cartouche 5
Martijn van Grimbergen Cartouche 5 (+1)
Laurens Nievelstein Victoria 5
Mike Huisman Voordaan 5 (+2)

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...