Hockey op tv: vierdaagse start met damestopper Amsterdam-SCHC

Deze week kunnen we weer volop genieten van hockey op tv, met onder meer een dubbelweekend bij de dames in de Tulp Hoofdklasse. De hockeyvierdaagse slaan we vanavond af met de topper bij de dames tussen Amsterdam en SCHC.

Het is de strijd tussen de ongeslagen koploper SCHC en Amsterdam, dat op doelsaldo tweede staat. Beide ploegen hebben elk vijftien punten. SCHC, dat nog geen punten heeft laten liggen, heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Amsterdam, dat eerder dit seizoen van Den Bosch verloor (2-1). Hockey.nl is aanwezig in het Wagener Stadion om verslag te doen van deze topper, die om 20.30 uur begint.

Ook ons liveblog staat volledig in het teken van de wedstrijd tussen Amsterdam en SCHC. Uiteraard is dit duel, net als de andere vijf wedstrijden in deze speelronde, rechtstreeks te zien bij Viaplay. De streamingdienst zendt – het is inmiddels een fijne gewoonte geworden – alle Hoofdklasse-duels rechtstreeks uit.

Vrijdag is het tijd voor de derde ronde van de Silver Cup bij de heren. 46 ploegen strijden om een plek in de vierde ronde, verdeeld over achttien tweedeklassers, 25 derdeklassers en drie vierdeklassers. Een ploeg is al zeker van die vierde ronde. Derdeklasser Oirschot kreeg een bye. Hockey.nl staat langs de lijn bij het duel tussen derdeklasser Rapid en tweedeklasser Wijchen. Houd ons Instagram-account in de gaten voor de laatste updates vanuit Gorinchem.

Heren

Een dag later staat de Tulp Hoofdklasse Heren op het menu. Omdat de dames na hun doordeweekse speeldag pas zondag weer in actie komen, staan er op zaterdag vier herenduels op het programma. Zoals elke week beginnen twee duels om 16.30 uur gevolgd door twee andere duels om 18.30 uur.

Hockey.nl reist af naar de Oosterplas om verslag te doen van de herenwedstrijd tussen Den Bosch en Kampong, die om 18.30 uur begint. De Bossche formatie is koploper en na zes duels nog zonder puntenverlies. Landskampioen Kampong bezet een vijfde plaats op de ranglijst na de nederlaag afgelopen zondag tegen Bloemendaal (1-3).

En dag later zijn we in Den Haag langs te lijn te vinden bij het kelderduel in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen HDM en Huizen. HDM is voorafgaand aan de hockeyvierdaagse tiende met slechts drie punten uit zes competitieduels. Het gepromoveerde Huizen is hekkensluiter met ÊÊn uit zes. Naast een volledige speelronde in de Tulp Hoofdklasse Dames worden er zondag ook nog twee wedstrijden gespeeld bij de heren.

Promotieklasse

Last but not least. Deze zondag besteden we natuurlijk ook aandacht aan de Promotieklasse. We reizen af naar Voorburg voor de wedstrijd tussen de heren van Cartouche en Push. Beide teams hebben na zes duels twaalf punten en staan daarmee gedeeld derde. Push heeft bovendien de topschutter van de Promotieklasse in z’n selectie rondlopen: Noud Borsten heeft er dit seizoen al veertien inliggen, waarmee hij de meest productieve speler is van de twee hoogste competities van het land.


Wat vind jij? Praat mee...