HK (D): Den Bosch koploper na puntenverlies SCHC

Den Bosch is de nieuwe koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames. De Bossche formatie won donderdag thuis met 5-1 van Oranje-Rood en profiteerde van het puntenverlies van SCHC in de topper tegen Amsterdam (2-2).

Amsterdam – SCHC 2-2
Een doelpunt vlak voor tijd van Maria Verschoor voorkwam een Amsterdamse nederlaag en dus een zesde zege op rij voor SCHC. De Bilthovense ploeg leed door de 2-2 het eerste puntenverlies van het seizoen. Dat betekende ook dat de koppositie in de Tulp Hoofdklasse Dames over werd gegeven aan Den Bosch. Op persoonlijk vlak was er succes voor Yibbi Jansen. De 1-2 uit een strafcorner was haar honderdste competitiedoelpunt in het shirt van SCHC.

Vreugde bij Amsterdam na de 2-2 tegen SCHC van Maria Verschoor. Foto: Rob Römer

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Amsterdam en SCHC

Den Bosch – Oranje-Rood 5-1
Net als de zeven voorgaande ontmoetingen leverde het Brabantse onderonsje drie punten op voor Den Bosch. De Bossche formatie won haar laatste zeven competitieduels en is de nieuwe koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames. Dankzij de overwinning is Den Bosch al 47 wedstrijden zonder verliespartij. Het hoofdklasserecord van vijftig duels zonder nederlaag, dat ook op naam staat van Den Bosch, komt meer en meer binnen handbereik. Maartje Krekelaar sierde haar rentree op met een doelpunt. En dat was voor haar een jubileumtreffer. Krekelaar staat inmiddels op vijftig hoofdklassegoals. Ook Joosje Burg nadert die mijlpaal. Met de 5-1 bracht de spits haar totaal op 47 doelpunten. Burg is de talisman voor Den Bosch. De ploeg won alle 53 officiële wedstrijden waarin Burg trefzeker was.

HGC – HDM 0-0
Het duel tussen de ploegen die dit seizoen moeite hebben om te winnen bleef onbeslist. Er werd ook niet gescoord in Wassenaar. Het was voor beide ploegen na vier nederlagen op rij wel weer het eerste winstpunt. HDM blijft tiende en HGC negende.

Huizen – Pinoké 0-1
Met haar vijfde treffer van het seizoen besliste Josphine Murray het duel in het voordeel van Pinoké. Hierdoor wonnen de Steekneuzen ook de derde onderlinge hoofdklasse-ontmoeting met Huizen. Op vreemde bodem is Pinoké nu al elf wedstrijden ongeslagen, een record in de hoofdklassehistorie van de club. Huizen incasseerde haar zesde nederlaag in zeven competitieduels en blijft hekkensluiter met een punt. De promovendus wacht al elf wedstrijden op een zege op het hoogste niveau.

Hurley – Rotterdam 2-1
Met de derde overwinning op rij heeft Hurley de weg naar boven ingezet. Inmiddels staat de ploeg op een vijfde plaats. Dhymara Lacroes bezorgde Hurley de volle buit. Na een goede start van het seizoen leed Rotterdam alweer haar derde nederlaag op rij.

Tilburg – Kampong 2-4
In de vijfde onderlinge ontmoeting boekte Kampong dan eindelijk een zege op Tilburg. Drie van de vier Utrechtse treffers werden gemaakt door Sosha Benninga. De overwinning betekent dat Kampong nu al vijf wedstrijden ongeslagen is en inmiddels op een zesde plaats staat. Voor Tilburg was het de derde nederlaag in vier competitieduels. De ploeg is terug te vinden op een zevende plek in de Tulp Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...