Silver Cup (H): vierdeklassers kunnen niet stunten

De drie overgebleven vierdeklassers hebben niet voor een stunt kunnen zorgen in de Silver Cup. UNO, Vianen en IJburg werden vrijdagavond uitgeschakeld in de derde ronde van het bekertoernooi.

Van dat drietal was UNO nog het dichtst bij een stunt. De ploeg verloor op eigen veld na het nemen van shoot-outs van tweedeklasser Shinty. Het duel was in de reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd. Vianen ging met 5-2 onderuit tegen Doorn uit de Derde Klasse en IJburg kon het niet bolwerken tegen Nieuwegein. De tweedeklasser won met 3-1.

Stunts waren er wel van vijf derdeklassers. Mijdrecht, Haarlem, Rapid, Culemborg en Don Quishoot schakelden een tweedeklasser uit. Mijdrecht versloeg Zwaluwen met 2-1, Haarlem was met 4-3 te sterk voor de Terriërs en Don Quishoot bleef tegen Tempo (4-2) aan de goede kant van score. Culemborg en Rapid trokken de zege naar hun toe na het nemen van shoot-outs. Culemborg versloeg Uden na een 3-3 eindstand na reguliere speeltijd. Diezelfde eindstand stond ook op het bord bij Rapid-Wijchen, waarna Rapid net iets beter was in de shoot-outserie.

Bye

Een team was al na de loting verzekerd van de vierde ronde. Derdeklasser Oirschot had een bye gekregen, nadat de tegenstander zich had teruggetrokken. In totaal bereikten twaalf tweedeklassers en zestien derdeklassers de volgende ronde van de Silver Cup.

Uitslagen derde ronde

Regio Noord

Regio Midden

Regio West

Regio Midden-Oost

Regio Zuid

In de Silver Cup was Oirschot al zeker van de vierde ronde. De ploeg kreeg een bye omdat Scoop zich terugtrok uit het tweede bekertoernooi.


Wat vind jij? Praat mee...