HK (H): SCHC pakt punt tegen OR, zege Pinoké op HDM

De laatste twee duels van de zevende speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren leverden zondag een verrassend gelijkspel op bij SCHC-Oranje-Rood (2-2) en een doelpuntrijke overwinning van Pinoké op HDM. Het werd 5-3.

SCHC – Oranje-Rood 2-2
Op de valreep heeft SCHC een punt overgehouden aan het duel met Oranje-Rood. Het was voor de Bilthovense ploeg het derde gelijkspel op rij. Nadat Jelmer Uildriks de thuisploeg in het tweede kwart op voorsprong had gezet, leek Oranje-Rood na rust de wedstrijd na zich toe te trekken via doelpunten van Thibeau Stockbroekz, zijn vijfde van het seizoen, en Tijmen Reyenga. Echter, op de valreep bezorgde Floris Steenman uit een strafcorner de nummer elf van de ranglijst alsnog een punt. Met Nijmegen is SCHC nog wel de enige ploeg zonder zege dit seizoen. Oranje-Rood moest na drie overwinningen op rij dus genoegen nemen met een puntendeling. Ondanks de remise nemen de Eindhovenaren wel de vierde plaats op de ranglijst over van Kampong.

Pinoké – HDM 5-3
Met acht doelpunten in totaal maakten Pinoké en HDM er een aantrekkelijk duel van in het Amsterdamse Bos. HDM kwam nog wel op 1-1 via de zesde treffer van het seizoen van Chris Taberima, maar daarna liep Pinoké uit naar 5-1. In de slotfase scoorde HDM nog twee keer voor een 5-3 eindstand. Miles Bukkens en Boris Aardenburg scoorden elk twee keer voor Pinoké. Bukkens staat inmiddels op negen doelpunten dit seizoen en sinds Aardenburg vorige week zijn rentree maakte tegen Klein Zwitserland heeft de spits al drie keer gescoord. Pinoké is inmiddels vijf competitiewedstrijden zonder nederlaag. Opvallend, het was pas de eerste thuiszege voor de Steekneuzen na een reeks van vier wedstrijden voor eigen publiek waarin niet werd gewonnen. HDM incasseerde de vierde nederlaag op rij en blijft onderin de Tulp Hoofdklasse bivakkeren.

Lees de round-up van het eerste deel van de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren