HK (D): record in zicht voor Den Bosch, zeges HGC en HDM

De top vier in de Tulp Hoofdklasse Dames maakte zondag geen fout. Koploper Den Bosch en haar achtervolgers SCHC, Amsterdam en Pinoké stapten allen met drie punten van het veld. Onderin boekten HGC en HDM belangrijke overwinningen.

Kampong – Den Bosch 1-2
De uitslag deed een spannende wedstrijd vermoeden, maar Den Bosch was heer en meester op de Klapperboom. De landskampioen vergat alleen de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien. Romee Joosten maakte haar eerste treffer van het seizoen voor Den Bosch en Frédérique Matla verzilverde een strafbal. Het was haar derde treffer van het dubbelweekend. Met zeven zeges uit zeven competitieduels blijft Den Bosch koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames. De ploeg heeft door de zege de hoofdklasserecordreeks ongeslagen duels op rij in het zicht. Inmiddels is Den Bosch 48 duels ongeslagen. Het record stamt uit de periode 2015-2018 toen de ploeg vijftig duels op rij zonder nederlaag bleef. De nederlaag betekende voor Kampong dat er een einde kwam aan de reeks van vijf competitieduels zonder verliespartij.

SCHC – Hurley 5-1
In de Tulp Hoofdklasse Dames blijft SCHC in het spoor van koploper Den Bosch na de zesde overwinning in zeven competitiewedstrijden. Hurley werd in Bilthoven met ruime cijfers verslagen: 5-1. Pien Dicke was twee keer trefzeker voor SCHC, voor wie ook de teruggekeerde Elzemiek Zandee scoorde. Zij ontbrak afgelopen donderdag vanwege familieomstandigheden. De nederlaag betekende voor Hurley een einde van een reeks, waarin drie zeges op rij werden geboekt.

Oranje-Rood – Amsterdam 0-2
Voor de vierde maal op rij won Amsterdam in Eindhoven van Oranje-Rood. De van een blessure teruggekeerde Freeke Moes opende vlak voor rust de score, die in het derde kwart werd verdubbeld door Agustina Gorzelany uit een strafcorner. Het was voor de Argentijnse alweer haar zesde doelpunt van het seizoen. Met de overwinning is Amsterdam zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Oranje-Rood leed haar vierde nederlaag in de laatste vijf duels. Net als Huizen wacht de Eindhovense ploeg van coach Mark Dekker nog op haar eerste overwinning van het seizoen.

Pinoké – Tilburg 3-1
Net als de vier voorgaande wedstrijden hield Pinoké drie punten over aan de confrontatie met Tilburg. Het was voor de Steekneuzen de vierde zege in de laatste vijf competitieduels. De ploeg is in die reeks ook ongeslagen. Hierdoor blijven de dames van coach Daan Sabel in de top van de Tulp Hoofdklasse meedraaien. Clubtopscorer Imke Verstraeten verzilverde een strafcorner en tilde haar seizoentotaal naar zes doelpunten. Tilburg bevindt zich in een wat mindere fase. Het leed de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. In die reeks werd alleen van Oranje-Rood gewonnen.

Rotterdam – HGC 1-2
Met vier punten uit het dubbelweekend heeft HGC de mindere reeks resultaten een halt toegeroepen. De Wassenaarse ploeg was door een serie van vier nederlagen in vijf duels afgezakt naar een negende plaats. Na het dubbelweekend is HGC een plaats gestegen naar positie acht ten koste van Rotterdam, dat de vierde nederlaag op rij incasseerde. Joosje Rijpstra en Amy Costello scoorden voor HGC. Joy Haarman deed iets terug voor Rotterdam.

HDM – Huizen 1-0
Met haar tweede doelpunt van het seizoen besliste Imme van Es uit een strafcorner de vijfde onderlinge hoofdklasse-ontmoeting met Huizen in het voordeel van HDM. Het was voor de Haagse ploeg pas de tweede zege van het seizoen. De nummer tien van de ranglijst sloeg daarmee een gat van liefst zes punten met hekkensluiter Huizen, dat nog steeds wacht op de eerste overwinning van het seizoen.


3 Reacties

  1. charliejanssen

    De scheidsrechters waren het spoor weer volledig bijster bij de wedstrijd OR-Amsterdam. In de tweede helft werd werkelijk alles in het voordeel gefloten van Amsterdam. Ze willen een kaart geven aan OR, wat al dubieus was, en dan moeten ze vervolgens 2 minuten overleggen om welke speelsters het dan gaat. Dat ze t niet weten zegt al genoeg. In het overtal geven ze een corner aan Amsterdam, terwijl deze overduidelijk op kniehoogte was, en dus onterecht. Om t feest compleet te maken scoort Gorzelany met een van richting veranderd schot, wederom gevaarlijk hoog, maar wederom doen de scheidsrechters hier niets mee. Ze mogen sws weleens vaker tegen gorzelany fluiten want het enige wat ze doet is te hoog slepen. Enfin, de top-3 die de scheidsrechters mee hebben, what’s new?

  2. thomjanssen89

    De durf om te spelen na zo treurig nieuws, is al iets wat niemand had verwacht en dan zo'n goal! Dit maakt het helemaal af. Toen ik het zag rolden de tranen over me wangen. Je bent zo'n enorme bikkel Elzemiek, jij kan dit.

  3. misha-van-oostveen

    Wat een kippenvel moment Elz. Er was er maar 1 die dit mocht doen maar dan toch voor jou:👍


Wat vind jij? Praat mee...