Uniek Europees zaalavontuur voor Voordaan, dat Rotterdam vervangt

Voordaan beleeft hoe dan ook een unieke winter. De mannenploeg uit Groenekan gaat voor de eerste keer in de clubgeschiedenis Europa in. De vice-kampioen van de Hoofdklasse Zaal van vorig jaar neemt op de Europa Cup indoor de plek over van titelhouder Rotterdam, dat zich eerder deze maand terugtrok.

Voordaan is daardoor van 21 tot 23 februari actief op het clubtoernooi in het Zwitserse Wettingen. De huidige nummer vijf van de Promotieklasse speelt daar tegen de thuisploeg, het Belgische Royal Léopold en Mladost uit Kroatië. 

Rotterdam trok zich terug omdat de Europacup niet paste in hun voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die op 1 maart van start gaat. De KNHB heeft vervolgens Voordaan benaderd om deel te nemen.

Vreugde bij Voordaan in het vorig zaalseizoen. Van links naar rechts: Kjell en Hidde Plantenga, Mats Tigchelhoff en Mike Huisman. Foto: Willem Vernes

Rotterdam ontloopt hoge boete

‘En daar zijn we heel blij mee’, laat Manager Competitiezaken Leon Rutten weten. ‘Rotterdam had in april nog toegezegd mee te doen. Zij hadden een hoge boete van EuroHockey (de Europese bond, red.) gekregen, als er geen vervangend team was gevonden. Bovendien waren we als land dan automatisch gedegradeerd uit de hoogste Europese poule.’

Vorig seizoen schopte HDM het tot de finale van het belangrijkste clubtoernooi op zaalniveau. De Haagse formatie verloor na shoot-outs (6-6 na de reguliere speeltijd) van het Duitse Harvestehuder. Hierdoor is het nog steeds geen enkel Nederlands mannenteam gelukt om beslag te leggen op deze Europese titel. 


Wat vind jij? Praat mee...