HK (H): A’dam verslaat Kampong, HDM te sterk voor Nijmegen

De heren van Amsterdam hebben een knappe overwinning geboekt op Kampong. Op de Klapperboom werd de landskampioen met 4-2 verslagen. Ook HDM pakte de volle buit. Voor eigen publiek was de Haagse ploeg met 3-1 te sterk voor hekkensluiter Nijmegen.

Kampong – Amsterdam 2-4
Amsterdam won voor het eerst sinds 18 september 2016 in Utrecht van Kampong. Toen eindigde het duel in 1-2. Dit keer liet het scorebord een 2-4 eindstand zien. Topscorer van de Tulp Hoofdklasse Boris Burkhardt noteerde zijn twaalfde en dertiende doelpunt van het seizoen. Ook Floris Middendorp en Sam Steins Bisschop, alweer zijn vijfde van het seizoen, scoorden voor de Amsterdammers. De goals van Kampong kwamen op naam van Jip Janssen en Mats Gruter, met een heerlijke backhand. Het duel werd enigszins ontsierd door een kaartenregen: vier groene en twee gele prenten. Kampong incasseerde de vierde nederlaag van het seizoen. De Utrechtse ploeg zit momenteel in een mindere fase: slechts één van de laatste zes competitieduels kon in winst worden omgezet. Amsterdam daarentegen is sinds de start van de competitie acht wedstrijden ongeslagen.

HDM – Nijmegen 3-1
De eerste ontmoeting van beide ploegen in de Tulp Hoofdklasse leverde HDM een overwinning op. Met de 3-1 zege op Nijmegen kwam er een einde aan de reeks waarin vier nederlagen op rij werden geleden. Chris Taberima had met twee goals, beide vanaf de strafbalstip, een groot aandeel in de tweede overwinning van het seizoen voor de Haagse ploeg. Hierdoor bracht Taberima zijn seizoentotaal op acht treffers. Het andere HDM-doelpunt kwam van de stick van de Spanjaard Marc Bolto. De score in de wedstrijd was na twee minuten door Nijmegen geopend via Jim van den Venne. Het kon niet voorkomen dat de ploeg de elfde nederlaag in de laatste twaalf wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse leed. Nijmegen is inmiddels al dertig wedstrijden op rij zonder winst op het hoogste niveau. Met één punt uit acht competitieduels blijft de ploeg hekkensluiter.


Wat vind jij? Praat mee...