Round-up HK (D): 5 keer Van Maasakker; OR verplettert Kampong

De 2e speelronde van de Dames Hoofdklasse 2016-2017 had aantrekkelijke affiches in petto. Belangrijkste uitdagers van de top 4, Kampong en Oranje-Rood, troffen elkaar in een direct duel in Utrecht. Koploper hdm ontving MOP, dat vorige week op het nippertje won van Bloemendaal. Promovendus Groningen krijgt nauwelijks tijd te acclimatiseren in de Hoofdklasse, na SCHC speelden de noorderlingen deze week tegen een andere topper: Amsterdam. Jorge Nolte ging met Hurley langs bij zijn oude ploeg Bloemendaal.

SCHC – Pinoké 6-1 (3-1)

Caia van Maasakker stak zondag in bloedvorm tegen Pinoké. De verdedigster schoot liefst 5 keer raak uit de strafcorner en tegen zoveel doelpunten konden de Steekneuzen met geen mogelijkheid opboksen. Jet Zwolsman had de Amsterdammers nog wel op voorsprong gebracht na een kwartier spelen, maar vanaf de 23e minuut was het woord aan Stichtsche en Van Maasakker. Door de riante zege is SCHC de nieuwe koploper van de Dames Hoofdklasse.

Bloemendaal – Hurley 2-4 (1-1)

Het weerzien tussen Bloemendaal Dames 1 en Jorge Nolte eindigde met een overwinning van de coach op zijn oude team. Tot het hele uur hielden de ploegen elkaar mooi in evenwicht, met doelpunten van Yentl Leemans en Maartje van der Vis namens de Amsterdammers en 2 treffers van Helen Richardson-Walsh voor de thuisploeg. Na 60 minuten spelen trok Hurley de 1e seizoensoverwinning naar zich toe door strafcornergoals van opnieuw Leemans en Van der Vis. Bloemendaal moet dus nog wachten op de 1e punten dit jaar. Lees hier het interview met Bloemendaal-coach Teun de Nooijer na afloop van de wedstrijd. We spraken ook met Jorge Nolte, lees dat interview hier terug.

Hdm – MOP 3-1 (2-1)

Een ontmoeting tussen de 2 ploegen uit het rechterrijtje van vorig jaar, maar hdm lijkt dit seizoen betere papieren te hebben dan MOP. De Hagenaars wonnen met 3-1 van de Brabanders dankzij doelpunten van Fay van der Elst, Pien Dicke en Nina van der Marel. Floor van Dongen scoorde voor MOP. En zo is de 1e zege van de 6 Pheninckx-zustertwisten dit jaar voor Sanne Pheninckx van hdm. Hdm bezet een prachtige 2e plek op de ranglijst.

’11 Floor van Dongen 0-1 (sc)
’16 Fay van der Elst 1-1
’27 Pien Dicke 2-1
’60 Nina van der Marel 3-1

Den Bosch – Laren 4-0 (1-0)

Een zeer overtuigende zege van landskampioen Den Bosch op play-offkandidaat Laren. Op slag van rust verschalkte Lieke Hulsen keepster Joyce Sombroek en die mentale tik was voldoende voor de thuisploeg om de overwinning in de 2e helft verder uit te bouwen. Den Bosch klimt na de remise van vorige week naar een 3e plek op de ranglijst, terwijl Laren voorlopig genoegen moet nemen met plek 8. Lees het interview na afloop van de wedstrijd met Den Bosch-nieuweling Imme van der Hoek.

’35 Lieke Hulsen 1-0
’52 Lieke Hulsen 2-0
’58 Lidewij Welten 3-0
’60 Maartje Paumen 4-0 (sc)

Kampong – Oranje-Rood 0-5 (0-1)

Oranje-Rood deelde een gigantische tik uit, door andere top 4-belager Kampong op het eigen terrein met 0-5 te verslaan. Met name de strafcorner bleek van grote waarde voor de Brabanders: zowel Valerie Magis als Yibbi Jansen scoorden 2 keer uit de korte corner. Jill Boon maakte het kwintet compleet met een velddoelpunt. Oranje-Rood staat op een prachtige 3e plek, met de volle buit aan punten, Kampong is teleurstellend 9e.

Amsterdam – Groningen 2-0 (1-0)

Amsterdam deed het zuinig aan tegen promovendus Groningen, maar het was voldoende voor de zege. Kelly Jonker legde met een treffer in de 8e minuut de basis voor de overwinning. 5 minuten voor het einde bouwde Sterre Deetman de score uit naar 2-0.

Amsterdam – Groningen 2-0 (1-0)
‘8 Kelly Jonker 1-0
’65 Sterre Deetman 2-0