Landelijke jeugd: deze teams strijden om het landskampioenschap

De finalisten van de play-offs bij de A-jeugd en de B-jeugd zijn bekend. Op zondag vonden de laatste beslissingsduels plaats en daarbij plaatsten onder andere Kampong, Rotterdam en Laren zich voor de finale op het landskampioenschap in Den Bosch van volgende week.

Jongens A

Kampong en Pinoké lieten zien over drie duels zeer aan elkaar gewaagd te zijn. Het eerste duel eindigde na shoot-outs in het voordeel van de Amsterdammers, terwijl de Utrechters gisteren de tweede wedstrijd wonnen. Toen was Tammo van der Meer (Kampong) belangrijk met twee goals. Een dag later scoorde hij weer, in dit geval de 2-2. Voor de rust ging het hard met vijf doelpunten, maar in de tweede helft gooide de 4-2 van Thur Stadelmaier de wedstrijd in het slot. Kampong werd daarmee de eerste finalist bij jongens A.

Aan de andere kant had Nijmegen iets goeds te maken tegen Oranje-Rood. De Gelderse ploeg verloor op zaterdag namelijk met 5-1 van de Eindhovenaren. De eerste wedstrijd was een prooi voor Nijmegen (4-3), waardoor zondag een beslissingsduel op het programma stond. Eerst scoorde Jim van de Venne uit een strafcorner voor de bezoekers, waarna Silas Lageman de voorsprong verdubbelde. Nijmegen is dus de laatste horde van Kampong.

Meisjes A

Den Bosch won gisteren in eigen huis afgetekend met 3-0, maar de meisjes van HGC lieten zien dat zij over een goeie conditie beschikken. De ploeg uit Wassenaar kwam zelfs op een 2-0 voorsprong voor rust, na doelpunten van Dorine Goemans en Luna Fokke. Na nog een doelpunt van Isabella Fois redde Anne van Hoof nog de Brabantse  eer via een strafcorner. HGC speelt volgend weekend de finale bij de meisjes A tegen Amsterdam.

Den Bosch – HGC 1-3
Dorine Goemans 0-1
Luna Fokke 0-2
Isabella fois 0-3
Anne van Hoof (sc) 1-3

Jongens B

Bij de jongens B moesten Laren en Kampong bepalen wie het op gaat nemen tegen Bloemendaal, dat zich gisteren plaatste voor de finale ten koste van Pinoké. Kampong deelde gisteren een flinke tik uit door op zaterdag een late gelijkmaker te scoren (4-4) en daarna zelfs te winnen na shoot-outs. Gebrand om revanche te nemen voor de nederlaag in Laren kwam de thuisploeg pas na de rust goed uit de startblokken via Thomas Selles en Floris Breedveldt Boer. Sam Bronckers deed nog wat terug voor Kampong, maar dat bleek niet genoeg. Laren kruist volgende week de degens met Bloemendaal op het landskampioenschap.

Laren – Kampong 2-1
1-0 Thomas Selles 1-0
2-0 Floris Breedveldt Boer
2-1 Sam Bronckers

Meisjes B

De meisjes van Rotterdam hebben in de halve finales van de jeugdplay-offs voor een heuze comeback gezorgd tegen Gooische. De bezoekers wonnen in Hilversum het tweede duel, waardoor op zondag de beslissing moest vallen. De grote heldin bij Rotterdam was Britt van Gent. Een dag ervoor maakte zij al de winnende 2-3 en op zondag scoorde ze het enige doelpunt van de wedstrijd. Rotterdam gaat volgend weekend in de finale spelen tegen Weert, dat gisteren al een finaleplaats veiligstelde. De Limburgse ploeg won in twee duels van Push.

Gooische – Rotterdam 0-1
Britt van Gent 0-1