Round-up EK Dag 5: Engeland door ten koste van Spanje

Bij de heren stonden er 4 wedstrijden op het programma in het Queen Elizabeth Olympic Park.

Engeland – Spanje 4-0 (M)

Engeland heeft zich als laatste land verzekerd van de halve finale. Daarin spelen ze donderdagavond tegen Duitsland. Spanje had moeten winnen van het gastland om door te gaan.

Spanje liet in deze beslissende wedstrijd maar liefst zes strafcorners onbenut. Engeland ging daarentegen veel beter met de kansen om; naast goede veldgoals, troffen de twee strafcorners die de Britten kregen, beide doel.

20′ Ashley Jackson 1 – 0  (sc)
24′ Barry Middleton 2 – 0
45′ Chris Griffiths 3 – 0 (sc)
57′ Ashley Jackson 4 – 0

België – Ierland 2-2 (M)

Ierland heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finale van het EK door een gelijkspel tegen België. Het duel werd nog spannender dan vooraf was voorspeld. De Belgen moesten winnen om door te gaan, maar dat gebeurde niet.

Tot twee keer toe kwamen de Ieren op voorsprong, maar de Belgen kwamen elke keer knap terug. De slotfase was bloedstollend spannend. Na een gele kaart een kwartier voor tijd voor Boccard, moest België met een man minder de winnende treffer forceren. Ondanks het ondertal dreven ze de Ieren in het nauw, maar gaven daardoor achterin ook ruimte weg. In de laatste minuut, toen de Belgische doelman inmiddels  was vervangen door een veldspeler, mocht België nog twee keer aanleggen voor een strafcorner. Onze zuiderburen schoten echter niet met scherp.

Zie bij dit bericht de eerste reactie van Jeroen Delmee, bondscoach van België.

27′ Peter Caruth 0 – 1
34′ Sébastian Dockier 1 – 1
39′ John Jackson 1 – 2 (sc)
40′ Florent van Aubel 2 – 2

Duitsland – Frankrijk 7-2 (M)

Duitsland is met overmacht eerste geworden in poule B en speelt daardoor in de halve finale tegen de nummer twee van de poule van Oranje.

Ook de derde wedstrijd van de Duitsers eindigde in een overwinning. Alleen in het eerste kwart konden de Fransen Duitsland bijbenen en ze dwongen zowaar wat goede kansen af. Maar vanaf het tweede kwart liet de titelverdediger zien dat het veel meer klasse in huis heeft en scoorde er lustig op los. Frankrijk kon met hun optimistische spel nog wel twee keer iets terug doen.

Bekijk hier alle doelpunten via twitter/eurohockeyorg.

23′ Florian Fuchs 1 – 0
24′ Niklas Wellen 2 – 0
30′ Moritz Fürste 3 – 0 (sc)
36′ Simon martin Brisac 3 – 1
43′ Florian Fuchs 4 – 1
48′ Oskar Deecke 5 – 1 (sb)
50′ Mats Grambusch 6 – 1
53′ Moritz Fürste 7 – 1 (sb)
56′ Simon Martin Brisac7 – 2 (sc)