Hockey op tv: een tjokvolle vijfdaagse met een dames dubbel

Er is deze week bijna geen dag waarop er niet gehockeyd wordt in de belangrijkste competities. Woensdag begon de hockeyvijfdaagse al met de inhaalwedstrijd tussen de mannen van Nijmegen en Den Bosch. De komende dagen denderen we lekker door, met onder meer een dubbele speelronde bij de dames in de Hoofdklasse.

Want dat is, naast de tweede ronde Gold Cup bij de heren, de volgende halte van deze heerlijke hockeyweek. Donderdag om 20.30 uur staan er zes duels op het menu in de belangrijkste vrouwencompetitie van het land. En inderdaad, ook deze week worden die allemaal uitgezonden door Viaplay. Vanuit hockey.nl reizen we af naar Huizen, waar de plaatselijke trots het opneemt tegen Rotterdam. Een potentiële kelderkraker tussen de enige promovendus – da’s Huizen – en de ploeg die al twee jaar play-outs speelt. Dit duel is ook te volgen via de story’s van Tulp Hoofdklasse.

Vrijdag pakken we de auto – of de trein, want het station is er om de hoek – naar Driebergen. De dames van Shinty spelen in de tweede ronde van die fijne Silver Cup tegen Doetinchem. De derdeklasser kan niet wachten: het wordt hun eerste thuiswedstrijd in de beker in twee jaar tijd.

Zaterdag: mannendag in de Hoofdklasse

Een dag later is weer Hoofdklasse-tijd. Omdat de dames nog rust krijgen vanwege hun donderdagse programma, staan er vier mannenwedstrijd op het menu. Zoals elke week beginnen twee duels om 16.30 uur, de andere twee om 18.30 uur. Interessant wordt het sowieso in Den Haag, waar Den Bosch op bezoek gaat bij Klein Zwitserland. Een potentiële bananenschil voor de medekoploper uit Brabant, dat maar een van zijn vier laatste duels aan de Klatteweg won. De Insta-verslaggeving van Tulp Hoofdklasse komt deze dag van HDM-Bloemendaal.

Eerder op de dag zijn we namens hockey.nl te gast op Pinoké, waar we twee duels uit de landelijke jeugd meepikken. We zetten de camera’s van onze telefoons aan bij het Meisjes Onder 16-duel tussen de Steekneuzen en Nijmegen en gaan daarna in vliegende vaart door naar de Jongens Onder 18-duel tegen Maarssen. Houd ons Instagram-account in de gaten voor de laatste updates.

NOS naar Oranje-Rood

Over camera’s gesproken: de NOS licht zondagmiddag het mannenduel tussen Oranje-Rood en Kampong eruit. De reprise van de halve finale van de play-offs begint om 14.45 uur in Eindhoven. Bij Studio Sport zijn vanaf 18.10 highlights te zien van deze topwedstrijd. De verslaggevers van hockey.nl pakken ook zondag het duel mee van de dames van Rotterdam, die thuis spelen tegen Tilburg. Daarnaast zijn we te vinden bij SCHC-Amsterdam (heren Hoofdklasse) en MOP-Bloemendaal (dames Promotieklasse).


Wat vind jij? Praat mee...